За борги держави розраховуються прості українці

28 жовтня 2013, 14:31
Власник сторінки
Адвокат, Куратор горячей линии "Ты и право", Советник Председателя ФПУ по правовым вопросам
0
310

Зовнішній борг України – більше 500 мільярдів гривень. Звідки він?

Зовнішній борг України – більше 500 мільярдів гривень. Звідки він? А його взяли наші політики, банкіри та чиновники начебто для розвитку економіки. Але ті, хто набирався боргів живуть шикарно, а розвитку немає. Сьогодні набирають ще більше кредитів, і вже лише для того, аби мати можливість розраховуватися за відсотками старих.

Сьогодні в Україні працює місія Міжнародного валютного фонду. Вона вивчає нашу економіку, аби вирішити: давати нам ще грошей, чи ні. Нам виставляють принизливі умови: продати землю, збільшити ціни на газ для населення, ще більше скоротити соціальні виплати. І це при тому, що лише цього року України виплатить МВФ більше грошей, ніж витратить на освіту та медицину разом узяті!

Історія вчить: ті країни, що бездумно виконують умови Фонду невідворотно скочуються в економічну прірву. Аргентина, Мексика, Кіпр, Греція – найвідоміші приклади, коли через співпрацю з МВФ країни заганяли себе у страшенну кризу.

При цьому є й протилежні історії. Угорщина фактично вигнала з країни представника Фонду, припинила з ним будь-яку співпрацю, і економічна ситуація миттєво покращилася. В Ісландії звичайні громадяни на референдумі відмовилися від богів, які понабирали банкіри, і вийшли з глибокої кризи. Ані до Угорщини, ані до Ісландії штрафних санкцій ніхто не застосовував, хоча, звісно, незадоволених вистачало.

Українцям варто усвідомити, що сьогодні кожний з нас — від немовляти до пенсіонера – винний 12 тисяч гривень! Необхідно провести аудит усіх цих боргів, сказати людям правду і притягнути до відповідальності тих, хто набирав ці кредити. Для громадян настав час прийняти рішення: чи погоджуються вони з цими боргами, і чи варто нам продовжувати їх виплачувати на шкоду самим собі.

Докладніше про це - у наступному відео

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.