Українці мають зброю проти непорядності банкірів

31 жовтня 2013, 12:33
Власник сторінки
Адвокат, Куратор горячей линии "Ты и право", Советник Председателя ФПУ по правовым вопросам
0
313

За посмішками та показовою люб’язністю у рекламних роликах банки приховується одне бажання – видоїти з кишень українців якнайбільше грошей

Сьогодні українцям доводиться співпрацювати з банками ледь не щодня. Хтось отримує зарплатню на банківську картку, хтось бере кредити, хтось оплачує через банк комунальні послуги тощо. На кожній з цих операцій банки заробляють гроші. І гроші чималі.

При цьому самі банки є не дуже вже й прихильними до населення. За посмішками та показовою любязністю у рекламних роликах приховується одне бажання – видоїти з кишень українців якнайбільше грошей. Завдання можновладців – створити такі умови, коли й банки зароблятимуть, і люди будуть задоволені, і сама держава від цього корить отримає. Поки що цього немає.

І якщо держава фактично відмовляється поставити роботу банків у цивілізовані рамки, то це можуть зробити самі люди. І у нагоді їм стане... саме небажання банків заробляти гроші замість того, аби висмоктувати їх з кишень громадян. Якщо сьогодні українці заберуть хоча б невеличку частину своїх депозитів – уся банківська система обвалиться. Адже тримається на «умовних», а не на «реальних» грошах.

Звісно, використання такої зброї проти банків – остання справа. Та якщо ці фінансові установи й надалі нехтуватимуть потребами держави і її громадян, якщо не почнуть вкладати гроші у реальний сектор економіки замість хаотичного споживацького кредитування, люди змушені будуть поставити їх на місце.

Більш розгорнуто ця тема - на відео

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.