Цьому «ГКЧП» переворот вдався

01 листопада 2013, 11:00
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
246
Цьому «ГКЧП» переворот вдався

«ГКЧП» – це не компанія зловісних кремлівських стариганів, а четверо мос­ковських молодиків, які виконують пісні легендарних «Red Hot Chili Peppers».

Якщо на початку 90-х минулого століття абревіатура ГКЧП (государствєнний комітєт по чрєзвичайному положєнію) викликала спочатку сльози, а потім криві сатиричні усмішки, то наприкінці жовтня 2013 року – лише захоплені вигуки «Вау» та бурю позитивних емоцій. 


Ти хто такий? 
«ГКЧП» – це не компанія зловісних кремлівських стариганів, а четверо мос­ковських молодиків, які виконують пісні легендарних «Red Hot Chili Peppers». Тому й назва гурту «Горячие Красные Чилийские Перцы» є майже «лобовим» перекладом RHCP. Варто зазначити, що учасники московського гурту не лише грають музику драйвових американців, а й зовні дещо схожі на своїх кумирів. І не дивно, адже соліст гурту Євген Філатов у одному з інтерв’ю зазначив: «Игра на сцене для меня всегда была интересной. Мне давно хотелось как музыканту не просто стоять на сцене, а активно двигаться. И теперь мне действительно нравится копировать Кидиса. Я много видео с ним пересмотрел. Вообще то делать все эти телодвижения не так просто, но нужно. Хотя иногда уже входишь в раж и сам начинаешь дергаться. Наверное, на наших выступлениях Кидиса больше, чем меня. И это правильно: мы же трибьют». 


Музика нас поєднала! 
На відміну від поперед­ніх концертів у нічному клубі «Cabaret», де публіка була з розряду «ті, кому за …», у п’ятницю прийшло багато молоді. Воно й не дивно, адже RHCP – гурт надзвичайно модний і популярний у світі, а де ще побачиш на сцені живого «майже Ентоні Кідіса»? Хіба що у телевізорі, адже легендарні рокери лише одного разу відвідали Україну, і квиток на концерт коштував кілька тисяч гривень. Тож дівчата й хлопці дещо нетерпляче тупцялися біля своїх столиків. Було видно, що, попри смачну кухню нічного клубу, для них головне – музика. 
Москвичі не дали собі багато часу на розігрів публіки. Виконавши декілька пісень з репертуару RHCP, які в нас не дуже відомі, «гекачепісти» взялися до справи донесення американської рок-культури в народ. Народ «месидж» сприйняв адекватно, тож майданчик поблизу сцени миттю перетворився на танцпол. Серед танцюючих під мелодичні, але разом із тим енергійні звуки, можна було побачити декількох доволі відомих у Білій Церкві особистостей. Ніхто на них не звертав уваги, адже всі прийшли на шоу, і «ГКЧП» його людям дало. 



«Назвався грибом – лізь у кошик» 
Енергійний соліст напрочуд вдало використовував сценічний образ Кідіса, і людям це подобалося. Музиканти також не відставали від вокаліста, і на сцені можна було побачити деякі концертні елементи RHCP. Зокрема майже один в один було зіграно «Dani California» і вступ до хітіща всіх часів та народів «Californication». Публіка чекала на ці пісні, а також на «Scar Tissue», «Otherside», «By the Way», «The Zephyr Song», «Can’t Stop». Але зовсім не очікували на… Як кажуть: «Назвався» «перцем», то дій, як «перець». І хлопці «відмочили». Наприкінці концерту вони вийшли на сцену одягненими лише в одній шкарпетці, яка трималася на, кхм, НЬОМУ. Спочатку був шок, а потім народ «ломанувся» робити фото на згадку. Думаю, пам’ятатимуть цю подію ще довго. 



«А наостанок я скажу...» 
Після концерту нічний клуб «Cabaret» гудів, немов вулик. До організатора концерту Влада Скляра підходили із запитаннями: «А які триб’юти ще приїдуть?» Маємо вас запевнити, що нас чекає багато сюрпризів. «Мені вдалося, – розповів Влад, – домовитися про виступ із триб’ютом легендарного, неповторного, епатажного Фреді Мерк’юрі та гурту «Queen». Тож на білоцерківців чекають безсмерт­ні хіти. Це буде надзвичайно гарний концерт. Він буде присвячений роковинам смерті великого співака, який перестав нас радувати своїм голосом і відійшов у вічність 24 листопада 1991 року. Хоча сотні тисяч людей виконують піс­ні Мерк’юрі, але на нас чекає щось особливе, адже пісні Фредді безсмертні. У цьому я вас запевняю!» Ви знаєте, а квиточки вже почали розкуповуватись, і до того ж активно. Тож «The Show Must Go On» – у нічному клубі «Cabaret»!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.