Friends will be friends

03 листопада 2013, 08:41
Власник сторінки
коммерческий работник
0
678

and what about brothers?

Ну что, брат? Ты все еще брат или уже нет?

З першого уроку миру 1  вересня 1985 року одна з основних ідей, яка закладалась державою в мою не дуже і вдячну голову - це рівність народів, які входили в склад СРСР. При цьому підркеслювалося, що ця рівність якимось чудернацьким дивом базується на єднанні трьох братерських слав"янських народів (ще тоді, хоча я був більше політично грамотним, я не розумів цей механізм).

Навіть в останні роки, коли то там, то сям чути канонаду російських економічних точкових атак, яка перейшла з часом в тотальні економічні бомбардування з погрозами до переходу до повномасштабної економічної війни аж до капітуляції... навіть зараз ще проміж звуків вибухів санкцій, криків відчаю підприємств в агонії, шипіння сигнальних ракет, що злітають, інформуючи про нову атаку - ... з того боку барикад чути не тільки: хохли, газ, піндоси, зрадники... але і старе добре "брати", "братський народ".

Я не хочу торкатися питання щирості окликів а-ля "брати"
Я не стану заглиблюватись в питання міграції в свідомості росіян поняття Києва як "матері міст руських", до України як "молодшого брата Росії". Нехай "брат", хоча мені сьогоднішні відносити цих країн видаються схожими на відносини сварливої свекрухи з пихатою невісткою.

 Чи лишаються брати братами, коли вітер уносить дим і попіл з поля бою і з обох боків окопів поблискують окуляри снайперських гвинтівок, щоб упіймати "брата", коли той матиме необережність трішечки дозволити собі розслабитись? Чи лишається брат братом, коли ти кидаєш в яму, в якій він сховався, гранату? Або коли ти давиш його гусеницями танку?

Друзі лишаються друзями. А брати? В кого перетворюються вони? 


     
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.