Про євроінтеграційне майбутнє України

05 листопада 2013, 14:55
Власник сторінки
коммерческий работник
0
261

думки

Я казав раніше, що я не вірю, що в Вільнюсі підпишуть договір про асоціацію. А якщо підпишуть, не вірю, що Україна, керована Кланом, буде прикладати якісь відчутні зусилля заради ратифікації угоди всіма країнами ЄС. Ні, я буду дуже радий помилитись в цьому випадку, але чомусь думається, що я не помиляюсь.

Причина лежить в мотиваціях Клану (Сім"ї). Підписання угоди для них - це взяття на себе ряду дуже серйозних зобов"язань, які стосуються функціонування систем правосуддя, зокрема судочинства і прокуратури, виборів, збалансування повноважень гілок влади, створення системи контролю дій влади і т.п. Ну і Тимошенко, звісно. 
Ці вимоги треба буде виконувати, а їх невиконання призводитиме до неймовірно важких, як з боку економіки, так і з точки зору сприйняття такого фейлу суспільством, наслідків.


Куди вигідніше Януковичу бути "вічною дівкою на виданні", за яку борються Захід і Схід. Цей стан Януковича буде влаштовувати хоч до нескінченності, але не менш ніж до кінця 2015, де він має легітимізувати свою другу каденцію. Так, в нього є певні зобов"язання, але і є простір до їх невиконання, або неналежного виконання. Треба реформувати прокуратуру? Будь-ласка, нехай вона підлягає лише президенту! Треба переробити виборче законодавство? Добре, нехай буде лише мажоритарна система - саме такої системи прагне община міста Красний Луч Луганської області. Що? Щось не те ми прописали в законі? Так ми вас не зрозуміли, ми лише хотіли як краще, реформувати... ви ж казали, що треба реформувати, а тепер кажете що ні?


Тому мені здається, що Янукович взяв курс на тупий ігнор вимог ЄС. Якщо в Вільнюсі підпишуть угоду - він стане "переможцем", який продавив її на своїх умовах. А те, що там Швеція, Естонія чи Греція ніфіга її не ратифікують... ну так і не треба... Ми будемо робити вигляд, що ми євроінтегруємось і тим не менше повністю будемо тримати ситуацію під контролем.
Якщо в Вільнюсі не підпишуть угоду, тоді з"їдемо на те, що ми трішечки не встигли, але ми рішуче налаштовані на Євроінтеграцію, це наша стратегічна задача і далі ми розігруємо карту "дівчинки на виданні". 


В будь-якому випадку, вимальовується чітка картинка, що Сім"я тримає 46 мільйонів заручників, яких використовують як м"ясо, яким торгують і виторговують прощення за порушення законодавчих норм і просто прямі злочини.

Іншим цікавим моментом, який я почув декілька днів тому, і з яким я повністю згоден - це те, що Янукович для України - унікальний шанс. Ще більш унікальний, ніш Ющенко. Бо він тримає за яйця всю місцеву еліту, яка опікується зокрема проросійськими регіонами. Якщо Сім"я каже, що ми євроінтегруємося, то ми євроінтегруємося... і нехай хоч якась б...ь спробує заперечити... Маркова і Костусєва пам"ятаєте? Тобто опір російської меншості можна звести до мінімуму. Якби ці самі євроінтеграційні кроки робили би Ющенко чи Тимошенко (наприклад), то ви собі уявляєте який супротив, впритул до розриву країни на частини, створила би януковицька опозиція? Мені здається, це розуміють і в ЄС, тому і намагються не звертати увагу на дикунське і відверто егоїстичне поводження Януковича.

Всім гарного вечора!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.