На мешканцях Вінниччини проводять експеременти, як на щурах

06 листопада 2013, 13:15
Власник сторінки
0
222
На мешканцях Вінниччини проводять експеременти, як на щурах

"Реформу охорони здоров'я: ідею та реалії" обговорювали у Києві на круглому столі, організованому Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій громадські та політичні діячі, медики

- Медична реформа призвела до різкого погіршення якості медичного обслуговування – незадоволені і працівники лікарень, і пацієнти. Проект медичної реформи тим більш цинічний, що його обізвали – «пілотним», тобто на мешканцях Вінниччини роблять експерименти, як на щурах або на морських свинках, - каже керівник громадської організації «Батьки проти медичної реформи» Людмила Станіславенко, яка представляла на круглому столі Вінницю. - Наслідки цих експериментів – масові скорочення кваліфікованих фахівців, погіршення медичного обслуговування. До нашої громадської приймальні постійно звертаються Вінничани зі скаргами на наслідки цього пілотного проекту. Сімейні лікарі повинні знати проблеми кожної родини і вчасно направляти до вузьких спеціалістів, але через велике навантаження фізично не можуть врахувати потреби кожної людини. Наші лікарні не пристосовані для довгого перебування пацієнтів у їх коридорах. А людям доводиться стояти у багатогодинних чергах, щоб потрапити до вузьких спеціалістів. Увага, яку лікарі повинні приділити кожному пацієнту, - мізерна. Про яку якість медичних послуг може йти мова?

Про один з випадків, коли наслідки реформи ледь не коштували 11-річному хлопчику інвалідності через затримку у рості, нещодавно повідомляли Перші новини Вінниці iLikeNews.com .

Багатодітна мати-героїня Галина Колтунова, що має дев’ять дітей, вісім місяців обходила усіх можливих лікарів зі своїм 11-річним сином, але не змогла дізнатися, хоча б діагноз. За цей час вона витратила багато грошей та нервів, і зараз сімейну медицину називає «ходінням по муках». Жінку футболили від одного спеціаліста до іншого. Ніхто з лікарів не хотів брати на себе відповідальність за цей випадок.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.