УДАРна» молодь Вінниці підтримала євроінтеграцію

18 листопада 2013, 16:29
Власник сторінки
0
167
УДАРна» молодь Вінниці підтримала євроінтеграцію

Які переваги отримає українська молодь від Угоди про асоціацію з Євросоюзом, сьогодні, 18 листопада, на круглому столі «Україна в ЄС – переваги для молоді» у Вінниці говорили «ударівці» з молодю




Молодь Вінниці за ЄС
- У Вінниці та районах області ми провели кілька багатолюдних акцій на підтримку європейської інтеграції і Угоди про асоціацію з ЄС, - сказав організатор круглого столу, куратор вінницького молодіжного «УДАРу» Сергій Ткачук. - Під час флеш-мобів ми спілкувалися з молодими людьми. Переважна більшість підтримує європейський шлях розвитку нашої держави і чітко розуміє, які переваги ми від цього отримаємо. Асоціація з Європою в першу чергу відкриє молоді доступ до вищої освіти в європейських вузах, спростить візовий режим і дасть додаткові можливості для самореалізації. Буде скасовано більшість безглуздих обмежень і дозволів, звітність буде спрощено. Молодим підприємцям буде легше вести свій бізнес.

Молодь хоче жити, а не виживати
Керівник обласного осередку «УДАРу» Ігор Ткачук каже, що у молоді, яка не має рівних можливостей доступу до освіти, до європейського рівня зарплат, соціального захисту, сучасних технологій та комунікацій, немає майбутнього. Він вважає, що треба не втрачати європейський вектор через тих кількох олігархів, для яких вигідна співпраця з Росією. 
І самі молоді люди це прекрасно розуміють.
- Якщо в Україні нічого не зміниться найближчим часом, я просто боюся за своє майбутнє, - говорить студентка-першокурсниця Юлія Шевчук. - Я ще майже п’ять років буду навчатись у вузі, а що далі? У кращому випадку я знайду роботу у школі та буду працювати там за копійки, яких ледь на хліб вистачає. Я не хочу жити так, як живуть мої батьки. Навіщо держава навчає спеціалістів, які нікому не потрібні? Звичайно, ми будемо підтримувати вступ України до ЄС, для нас це шанс на людське життя, а не існування та боротьбу за виживання.

Робочі місця з достойною зарплатнею
Учасники круглого столу переглянули слайди з порівнянням переваг підписання Угоди про асоціацію з ЄС у різних галузях. Спрощення візового режиму, реформа освіти за європейськими зразками, спрощення доступу до вищої освіти в європейських університетах, зміни в освіті та економіці дадуть можливість випускникам без проблем знайти собі роботу за фахом, українські дипломи визнаватимуться в ЄС, посилиться контроль за умовами та безпекою праці, якістю продуктів, доходами і видатками чиновників.
- Щорічно 93 тисячі українських випускників після завершення навчання не можуть працевлаштуватися за набутою професією, а понад 200 тисяч молодих людей віком до 35 років перебувають на обліку державної служби зайнятості як безробітні, - каже керівник жіночого крила «УДАРу» Людмила Станіславенко. - За рахунок впровадження економічних реформ, які є обов’язковою умовою підписання угоди з ЄС, в Україні збільшиться кількість і якість робочих місць з гідними умовами праці. 
Депутат міськради від «УДАРу» Олег Легеза у своєму виступі наголосив на тому, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС спростить ведення бізнесу, що дуже важливо для молодих людей, які вирішать започаткувати власну справу. Збільшиться кількість прибуткових підприємств, а отже - кількість робочих місць із високою зарплатою.

Подорожувати Європою – мрія молоді
Учасники заходу підписали резолюцію, якою засвідчили свою підтримку європейського курсу України. Ми розуміємо, що немає часу чекати іншої нагоди зближення з Євросоюзом. Угоду про асоціацію з ЄС треба підписувати у Вільнюсі наприкінці листопада, бо іншого шансу не буде, - йдеться в резолюції.

- Особисто для мене найцікавіше і пріоритетне в моєму віці і статусі - це безвізовий режим, - мотивувала свій підпис під резолюцією 22-річна Олена Кондратьєва. - Помандрувати по Європі, думаю, мріє більшість молоді, але далеко не у всіх є така можливість. Ніяких віз - їдь, відпочивай! Якщо наш рівень хоч трохи наблизитися до європейського при підписанні угоди з ЄС, то вже варто це робити. А основний фактор - те, що при цьому ми не вступимо в Митний союз. Що нас чекає у співпраці з Росією? Не бачу жодних перспектив. Вони у нас якість цукерок уже півроку перевіряють. Смішно.

Україні необхідна підтримка молоді
Народний депутат від «УДАРу» Геннадій Ткачук, який був присутній на круглому столі, закликав вінницьку молодь приєднатися до мітингу на підтримку євроінтеграції, який відбудеться 24 листопада в Києві.

- Наближається саміт у Вільнюсі. І, як бачимо, наша влада виявилася неспроможною прийняти остаточне рішення, яке б дозволило твердо стати на європейський шлях розвитку. Ми маємо розставити усі крапки над «і» та показати вектор руху, який обрала наша молодь, - сказав народний депутат.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.