Сто тисяч підписів проти медичної реформи відправила опозиція Вінниччини у ВР

08 листопада 2013, 14:11
Власник сторінки
0
197
Сто тисяч підписів проти медичної реформи відправила опозиція Вінниччини у ВР

Під стінами Вінницької обласної ради завершився мітинг опозиційних сил - обласні організації партій «УДАР», «Батьківщина» та «Свобода» вимагали скасувати медичну реформу на Вінниччині.

На мітингу опозиційних сил Вінниччини, що проходив сьогодні, 8 листопада, під стінами облдержадміністрації, обласні організації партій «УДАР», «Батьківщина» та «Свобода» прийняли резолюцію за скасування пілотного проекту медичної реформи. 
Документ разом з 98 тисячами підписів мешканців Вінниці та області відправили до Верховної Ради України.

За два роки - жодного позитивного відгуку

- Це геноцид української нації, - каже Людмила Станіславенко- Це геноцид української нації, - каже Людмила Станіславенко

- Ми виступаємо проти геноциду української нації, - каже керівник громадської організації «Батьки проти медичної реформи» Людмила Станіславенко. – Українські демографи підрахували: якщо медичну реформу в тому вигляді, в якому вона зараз є, запровадити по всій країні, то через десять років українців залишиться лише 25 мільйонів із 46. Вінниччина стала однією з трьох областей, де вже два роки впроваджують медичну реформу. За ці два роки я не почула жодного позитивного відгуку ні від медичних працівників, ні від пацієнтів. Я представляла Вінницю 31 жовтня у Києві на круглому столі «Реформа охорони здоров'я: ідея та реалії», організованому Інститутом економічних досліджень і політичних консультацій. Громадські та політичні діячі, медики, науковці та експерти висловлювалися категорично проти такої медичної реформи, однак чиновники доповідали, як вона чудово проходить. У тому числі було двоє представників влади з Вінниці.

Ганебна реформа 
Людмила Станіславенко каже, що, на думку медичних працівників (у тому числі й приватних клінік), процес впровадження медичної реформи – це гарний інструмент для відмивання коштів на вищих щаблях влади. 
- Депутати обласної ради сьогодні зібралися на сесії, щоб прозвітувати про те, як гарно проходить у нас реформа, а ми зібрали підписи людей (з номерами телефонів, паспортними даними, адресами), які на собі відчули наслідки її впровадження і вимагають, щоб цю ганебну реформу скасували, - каже керівник міської організації «Свободи» Володимир Базелюк. - Це має показати, що на Вінниччині не все так добре, як це намагаються показати – швидка допомога не виконує свої функції, сімейні лікарі прописують хворим будь-що, аби тільки не направляти до вузьких спеціалістів, кількість яких скоротили до мінімуму. Наслідки цього жахливі – ми вимираємо.


Медична реформа загрожує всій Україні

- Тут підписи з паспортними даними та телефонами людей, - говорить Володимир Базелюк- Тут підписи з паспортними даними та телефонами людей, - говорить Володимир Базелюк

Пілотний проект реформування системи охорони здоров’я проходить у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та Києві з 2011 року. Він триватиме до 31 грудня 2013 року. За його результатами або вся Україна може перейти на таку системи охорони здоров’я, або ж експеримент визнають невдалим. Опозиційні сили Вінниччини об’єдналися, щоб не допустити визнання експерименту таким, що пройшов успішно.
- Ми бачимо наслідки, до яких призвела так звана медична реформа: закриті лікарні, закриті ФАПи. Яке майбутнє у нашої нації? - каже лідер вінницької обласної організації партії «УДАР» Ігор Ткачук. - Вінницька влада не сказала «ні» пілотному проекту впровадження медичної реформи, поставивши цим під загрозу майбутнє здоров’я усієї нації. Сьогодні ми, керівники опозиційних партій – Олексій Фурман, Людмила Щербаківська та я, Ігор Ткачук, поставили свої підписи під резолюцією за скасування пілотного проекту медичної реформи на Вінниччині. Крім цього, ми зібрали близько ста тисяч підписів мешканців області. Копії документу та підписів ми передамо до обласної ради. Оригінали - направимо до Верховної Ради України.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.