Артур Палатний – ключова фігура в «УДАРі»

12 листопада 2013, 08:53
Власник сторінки
0
158
Артур Палатний – ключова фігура в «УДАРі»

У найближчому оточенні відомого боксера і політика вирують неабиякі пристрасті. Хто ж впливає на ухвалення рішень у партії “УДАР” та виробляє лінію поведінки її лідера?

Окрім невдоволених мажоритарників, у партії наразі є дві великі групи, які конкурують між собою за вплив на Віталія Кличка. Це група лідера бізнес-крила партії Артура Палатного та група заступника голови парламентської фракції Віталія Ковальчука.

Ці двi групи умовно можна поділити на бізнесменів і політичних активістів. Палатний відповідає за фінансування партії, зв'язки з фінансово-промисловими групами як в Україні, так і за її межами. Натомість Ковальчук відповідальний за всю публічну політику партії, інформаційно-аналітичну роботу, юридичні напрями. Також він є переговорником від «УДАРу» з іншими політичними фракціями. Відтак у цих двох людей часто дуже різні погляди на питання, які постають перед «УДАРом», та на завдання, які партія має виконувати. Конкуренція існує також в питаннях вироблення поведінки лідера у тій чи іншій ситуації, на чию користь він ухвалить рішення.

Зрозуміло, що спонсори «УДАРу» зібрані під крилом Артура Палатного, до того ж, він – друг дитинства Віталія Кличка, а також кум обох братів-боксерів. В близькому оточенні Палатний постійно хизується своїми потужними зв’язками у владі та правоохоронних органах, що дає змогу йому вести бізнес у різних сферах. Тож зазначені аргументи дають можливість йому позиціонувати себе ледь не на одному рівні з Кличком.

Однак така зухвала поведінка подобається далеко не всім однопартійцям, які й групуються навколо Ковальчука. Ковальчук - політтехнолог з багаторічним стажем і, на противагу грошам Палатного, знається на тонкощах виборчого процесу.              

Нині Палатний має на Віталія Кличка значний вплив та прагне використовувати політику та владу в особистих інтересах. Але чи вдасться йому цілковито ізолювати Кличка від думки інших депутатів і мати вирішальну позицію у визначенні політики «УДАРу»? Адже попри те, що свита грає короля, хтось у цій свиті виконує роль сценариста, а хтось – простих акторів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.