Гострим пером і словом ударили по меншовартості

20 листопада 2013, 21:03
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
292
Гострим пером і словом ударили по меншовартості

Як ми з гумористом Віктором Євтушенком зустрічались з учнями білоцерківської школи №5, де презентували свої книжки.

Стаття Тетяни Виговської. Джерело: РИА "Бліц"


Що може бути кращим за рідне, українське слово? Мабуть, нічого. Хіба що гостре українське слово. Для того, щоб білоцерківські юнаки та діти ближче познайомилися з ним, у ЗОШ №5 відбулася презентація нової збірки, яка називається «Не на того напали», відомого білоцерківського гумориста й сатирика Віктора Євтушенка. Презентацію організувала мама одного з учнів цієї школи Оксана Сахарова. Вона давно опікується проблемами підростаючого покоління, дбає про його фізичний розвиток і здоровий спосіб життя, а тут запланувала додати до здорового тіла ще й здорового українського духу. 


На презентацію зібралися учні старших класів. А Євтушенко прийшов не один, крім нього, свою книжку «Казка про козака Степана його пригоди і кохання» для школярів представив редактор тижневика «Майдан-­Брок» Костянтин Климчук. Таким чином, школярі змогли трохи помандрувати вглиб історії України (у «Казці» описані й реальні події з вітчизняної минувшини) та посміятись із негараздів сучасності. 



Першим свій творчий доробок представляв Костянтин Климчук. «Я написав цю невеличку книжечку для того, – сказав журналіст, – щоб юні білоцерківці пишалися своєю мовою, своїм містом, своєю країною. Події, які в ній описані, довгий час замовчувалися, адже вони були славними і переможними для українців. 

Вирушив Степан в дорогу 
Гетьману на допомогу, 
Бо Виговський хоче нині 
Дати волю Україні. 

У нас – чудова, сучасна, динамічна країна. Ми маємо не лише пам’ятати славне минуле, а й докладати усіх зусиль, щоб у нас було славетне майбутнє, а ніхто, крім вас, цього не зробить!» 


Віктор Євтушенко, представляючи свою збірку, зазначив: «Це моя п’ятнадцята книга, і вона є однією з найбільш успішних. Недаремно її було висунуто на здобуття трьох престижних літературних премій, в тому числі й білоцерківську імені Івана Нечуя­-Левицького. Є багато гуморесок, які будуть особливо для вас актуальні, адже багато хто з юнацтва, на жаль, лихословить». 

У дитячій картці – запис 
Педіатра про таке: 
«Мама» й «тато» не говорить, 
Але вже матюччя гне! 

Послухавши гостей, присутні школярі запитали, чи важко бути гумористом та сатириком, на що Євтушенко відповів: «Це водночас важко і почесно. Важко, бо своїм гострим словом гуморист накликає на свою голову гнів «власть імущих», а почесно – бо він отримує репутацію й авторитет правдоруба». 
Приємною несподіванкою для відомого гумориста стало майстерне прочитання його твору ученицею Ангеліною Теплюк.


А завершилася зустріч школярів з Віктором Євтушенком та Костянтином Климчуком автограф­-сесією та спільним фото.






Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.