ВІД СТЕПАНА БАНДЕРИ ДО ОСТАПА ДРОЗДОВА .

20 листопада 2013, 21:04
Власник сторінки
кожний кого "почули"...
0
31
ВІД СТЕПАНА БАНДЕРИ ДО ОСТАПА ДРОЗДОВА .

або щодо нападок на "комуністку" ІРИНУ ФАРІОН

Уривок зі статті ОСТАПА ДРОЗДОВА:

"Надворі 1988 рік. Василь Симоненко, Стус,Володимир  Івасюк та десятки справжніх патріотів вже лежать у могилі замордовані. Сверстюк відбув заслання в Бурятії і працює столяром на фабриці індивідуального пошиву. Маринович відсидів у Казахстані й відмовився від помилування. Лук'яненко щойно вийшов із тюрми після 26 років перебування там. Микола Руденко щойно емігрував до Німеччини, маючи за спиною 7 років таборів суворого режиму. Іван Кандиба носить звання особливо небезпечного рецедивіста, і якраз 1988 року провів 2 місяці в карцері за відмову від роботи на зоні. Михайло Горинь у пермських таборах переніс уже два інфаркти. Іван Світличний у Горно-Алтайську пережив клінічну смерть, гіпсове ліжко й частковий параліч. Іван Гель має у своєму доробку 16 років тюрем і 300 діб голодування. Валентин Мороз уже відбув ув'язнення у Владімірскому централі, де його помістили в камеру з кримінальниками, які порізали йому живіт загостреною ложкою. Ірина Калинець після заслання в Читі почала читати публічні лекції про Стуса та займатися заснуванням Товариства Лева. Кочегар В'ячеслав Чорновіл відновив "Український вісник" і організував перші протестні мітинги у Львові. Зеновій Красівський після 21 року неволі став секретарем Української Гельсінської Спілки. У вишах почали з'являтися перші студентські братства з акціями протесту за право служити в армії на території України. Степан Хмара з досвідом 7 років таборів та 306 діб карцеру почав готувати перший у Львові міський страйковий комітет. Ірина Фаріон власноруч пише заяву на вступ у КПРС з текстом "вважаю своїм обов'язком бути в авангарді розбудови нашого суспільства. Програму і статут КПРС вивчила, повністю визнаю їх і зобов'язуюсь виконувати".
Мене не здивують полум'яні інвективи Фаріон у відповідь на цей чи інший текст. В адептів "чистоти нації" запаси жовчі невичерпні. Політики такого роду та такого виховання здатні повчати цілу націю – але не вчитися на своїх помилках. Знаючи слабкість декого до чужих цитат та афоризмів, запропоную декілька для роздумів. "Навіть із найбезглуздіших випадків життя потрібно брати уроки" - писав японський письменник Харукі Муракамі. Конфуцій на це відповів би так: "Геніальні люди не піддаються навчанню. І дурні теж". Чому освічену й розумну Ірину Фаріон нічому не вчить її історія з членством в КПРС – не беруся судити.
Хоча членство Фаріон у КПРС не є чимось неорганічним для неї. Радянський дискурс мислення – найбільш близький націоналістам. Бо вони і є продуктами радянської доби зі своєю міфотворчістю та рефлексами – такими собі "більшовиками навиворіт". Попробуйте (не пошкодуєте!) у палких спічах націоналістів слово "українофоби" чи "регіонали" міняти на будь-яке слово з лексикону ідеолога сталінських репресій Вишинського – і побачите ідентичні тексти за духом, емоціями, ярликовішанням і жовчністю.
Ось, наприклад, заява Ірини Фаріон після скандалу з її партійним минулим. Посмакуйте цю глибоко радянську стилістику: "Кажу вам, плебеї і лакеї, московські прихвосні, регіональні найманці, від кіпіянських до монтянсько-шельмо-мокрицьких – НІ... Це лиш ще одна безсила, тому така нікчемна боротьба з націоналістичною "Свободою", що є єдиною загрозою у сучасному політикумі на шляху знищення україноцентричних цінностей та убивчої світової глобалізації... Щиро вдячна вам, плебеї, що навіть таким способом надихаєте на боротьбу і водночас викриваєте свою вихолощену і зігнилу сутність. "Свобода" ж натомість тріюмфально крокуватиме країною разом із мільйонами наших однодухів...".
Агітпроп сталінської доби відпочиває. Для порівняння – уривок виступу державного прокурора Вишинського на Московських процесах 1936-38 років: "Розстріляти, як поганих псів! Мине час, і могили ненависних зрадників заростуть бур'яном і чортополохом, а над ними буде сяяти своїм світлим промінням наше сонце. Ми, наш народ, будемо далі крокувати по очищеній від нечисті дорозі вперед і вперед до комунізму"...
"Ця істота" знає, про що говорить. Програму і статут КПРС вивчила, повністю визнає їх і зобов'язується виконувати.
Плебеї і лакеї, московські прихвосні й регіональні найманці, свободоненависники й медведчуківсько-промосковські українофоби, вихолощені й зігнилі зі скрежетом зубовним, писаки отруйні – єднайтесь!"

 моя відповідь пану ОСТАПУ ДРОЗДОВУ:

пане ОСТАПЕ!! Я теж був в рядах компартії і я не володів у той час, в 1988 році мого вступу туди, інформацією ,якою я володію сьогодні.Мене батьки і родичі не відмовляли ,щоб не вступав туди, хоча самі простраждали від режиму.ЧОМУ?
БО люди просто тупо і тихо боялися,бо цю інформацію від мене ретельно приховували. Мене навпаки відмовляли кидати той партбілет в серпні 1991 року, щоб не дай бо чого не сталося і назад все не вернулося?? як вам таке ?? так що не грайтеся в ігри з імперськими службами кгб=фсб..Вони набагато досвідченіші за вас і завжди готові будь-кого змішати з лайном і ви повинні про це знати якщо ви дійсно чесна людина.!
а от свій світогляд націоналіста сформував за ці 22 роки і від нього не відступлю поки наша суспільна поведінка НЕ СТАНЕ ПРИРОДНЬО НАЦІОНАЛЬНОЮ ТАК ЯК В УСІХ МЕЖУЮЧИХ З НАМИ НА ЗАХОДІ ЄВРОПИ КРАЇНАХ ДЕ Я ЗА ЦЕЙ ЧАС ВСТИГ ПОБУВАТИ.Я перестану бути націоналістом коли так станеться у нас в УКРАЇНІ.
А поки що,"вибачте" !!.
Я поважаю ІРИНУ ФАРІОН-цю сміливу жінку, яка бореться за впровадження українського в УКРАЇНІ і мені це імпонує ,бо за сім років,прожитих в ІРЛАНДІЇ я зрозумів,що тільки так можна відродити своє українське "Я" в УКРАЇНІ .
ІРЛАНДІЯ теж може бути прикладом в цьому не дивлячись на те що теж там більше половини не володіє ПОКИ ЩО рідною мовою.
але в ІРЛАНДІЇ робиться все ,щоб відродити ірландський (кельтський) національний ДУХ ,МОВУ,ІДЕНТИЧНІСТЬ..для цього там існує державна програма ..
а в нас що існує ?
путлєрівсько-табачницька змова з калєсніченкамі=допкіними=хєрнесами=марковими=хостусєвими...??!!!

P.S.- після письма...

ЯК ВИ БУДЕТЕ ВІДСТОЮВАТИ ПРАВА ЛЮДИНИ В ТОМУ Ж ЄС , ЯКЩО ВИ НЕ МОЖЕТЕ ВІДСТОЯТИ ПРАВА БУТИ УКРАЇНЦЕМ В УКРАЇНІ??
(Я=УКРАЇНЕЦЬ,особисто, себе відчуваю тут в УКРАЇНІ таким чином ,ніби я У ВНУТРІШНІЙ в еміграції в РОСІЇ) ..
. ми ліземо на небо,як писав КОБЗАР , до загальнолюдських цінностей ,а тут бачте якісь, чи то хохли ,чи то українці вештаються під ногами і заважають бачте нам йти до ОБСЧЄЧЄЛАВЄЧЄСКІХ "ценностей"...???!!!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.