Вікторові Поштарю та Русланові Андрійку ще на місяць продовжили зобов'язання

21 листопада 2013, 08:59
Власник сторінки
Помічник народного депутата України
0
110

19 листопада 2013 року в Октябрському районному судді Полтави свободівцям Вікторові Поштарю та Русланові Андрійку, яких звинувачують у поваленні пам'ятника Лєніну

19 листопада 2013 року в Октябрському районному судді Полтави свободівцям Вікторові Поштарю та Русланові Андрійку, яких звинувачують у поваленні пам'ятника Лєніну в Хорольському районі, на місяць продовжили запобіжні заходи.

Судове засідання тривало з 16-ї до 19-ї години. Першою розглядали справу Віктора Поштаря, другою – Руслана Андрійка. Біля суду свободівців підтримували близько пів сотні націоналістів і небайдужих містян. Для "забезпечення порядку", порівняно із 18 листопада, на території суду перебувало більше правоохоронців, на вході до адмінбудівлі навіть увімкнули металошукач.

За рішенням суду і Вікторові Поштарю, і Русланові Андрійку ще на місяць продовжили запобіжні заходи у вигляді так званих "особистих зобов'язань".

"Упередженість судів щодо українських патріотів помітна неозброєним оком, адже сьогоднішнє рішення було готове ще до початку засідання. Усі аргументи щодо недоречности продовження запобіжних заходів суддя проігнорувала. Натомість, не маючи жодних доказів причетности свободівців, слідчі безапеляційно голосять про нашу вину", – прокоментував ситуацію заступник Голови ВО "Свобода" із молодіжних питань Руслан Андрійко.

Після судового засідання свободівці виконали славень України. А суддю, яка ухвалила це рішення, провели із зали суду вигуками "Ганьба!".

Нагадаємо, що Сергію Бондарю 18 листопада на місяць продовжили домашній арешт і носіння електронного браслета стеження, який працює некоректно. Це рішення будуть оскаржувати. Народні депутати-свободівці Юрій Бублик та Ігор Мірошниченко вважають, що підстав для продовження запобіжних заходів немає, а ці судові засідання – спроба залякування активістів. Окрім того, націоналісти упевнені: ці дії – намагання правоохоронців затягнути час для фальсифікації матеріялів справи (докладніше: http://www.poltava.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/044297/ ).

Світлини:https://plus.google.com/u/0/photos/116895021920180777405/albums/5948046535969987105

Прес-служба Полтавської обласної організації ВО "Свобода"
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.