Митинг в поддержку Артека

01 лютого 2009, 16:11
Власник сторінки
0
20
Митинг в поддержку Артека

Митинг в поддержку МДЦ Артек.

“Артек” - це не просто табір, це символ щасливого дитинства і один з небагатьох позитивних символів України у світі.

Сьогодні в Україні та за її межами багато людей, для яких Артек став найкращим спогадом дитинства, символом надії та добра, занепокоєні ситуацією, що склалася навколо міжнародного дитячого центру. В останній день січня молодіжна інаціативна група провела акцію на підтримку Артеку, щоб закликати наших політиків до дій.

Захід розпочався о 10.00 на Майдані Незалежності, де відбувся збір учасників та підготовка до маршу. Після чого акцію продовжила хода від Майдану Незалежності до Кабінету міністрів України, де було передано звернення міністру молоді та спорту Юрію Павленко, адресоване до Президента України, Прем`єр-міністра України та спікера Верховної Ради України.

Крім того, разом із зверенням передали іграшкового медведика, що є символом дитячого табору, на якому був одягнений артеківський галстук. Юрій Павленко розповів про те, що робоча група Кабінету міністрів України закінчила законопроект, який стосується МДЦ "Артек", який буде передано на розгляд до Верховної Ради України. Були внесені поправки до бюджету, 30 млн. грн пообіцяли виділити з резервного фонду для ремонту аварійних комунікацій, а також було обіцяно надати МДЦ "Артеку" статус особливого об`єкту. Акція закінчилася о 12.00 годині.

2 години у центрі столиці панував радісний настрій, лунала музика та артеківські пісні, а перехожі читали журнал Артек. Даний мітинг не був політичним і не фінансувався жодною політичною силою; організатори не виступали проти жодних посадових осіб, гілок влади чи державних установ; не закликали до порушення суверенітету та територіальної цілісності України чи захоплення державної влади і повалення конституційного ладу України шляхом насильства, а виступали за збереження, повноцінне фінансування та сприяння подальшому розвитку МДЦ Артек.

Метою акції було викликати позитивний настрій учасників та сприяти конструктивізму та конкретним діям з боку політиків. Кожен з тих, хто висловлював сьогодні свою небайдужість до "острову дитинства", щиро вірили у можливість вплинути на ситуацію, яка склалася навколо МДЦ Артек, у їх сили та у те, що голос людей, яких виховав цей табір і подарував незабутнє дитинство, буде почутий.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Украина,Харьков,митинг,молодежь,фото,кот,Артек,Павленко,артековцы,анекдот,Anton Gong
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.