Етніка і сучасне мистецтво на цьогорічному Арт-полі

25 липня 2010, 15:31
Власник сторінки
0
15
Етніка і сучасне мистецтво на цьогорічному Арт-полі

Етніка і сучасне мистецтво на цьогорічному Арт-полі

Цьогоріч з Арт-полем (екс - Шешори) відбулись дивні метаморфози. Змінилась не лише географія, а й клімат. Причому, в обох, прямому і переносному, значеннях. Солоне повітря із присмаком болота з лиману ( цьогоріч Арт-поле проводили на Куяльницьком лимані) і такий же солоно-приторний, тягучий, розморений спекою настрій.

Український Вудсток трохи змінив формат - автентика залишилась, а от міського гламуру трохи додалось. Та, зрештою, це ніяк не вплинуло на загальну атмосферу! Неймовірно потішили гурти - ¦лоруський Портмоне, монголо-австрійський Седа, український Сузір’я і, звісно, неперевершена Перкалаба. Цьогоріч хлопцям випала честь закривати фестиваль. Зробили це натхненно і самовіддано, як завжди!

Федот у перші ж хвилини виступу попсував со¦ костюмчик (всі члени гурту були вкриті фарбою з ефектом металік різних відтінків. Федот, звісно - золото!))) Але це тільки підсилило образ. На обличчі у вокаліста звисали клапті золота, і від цього він був схожий на воїна світла! Атмосферу підсилили фаєрщики, яких Перкалаба запросила до виступу. Одним словом, перфоменс вдався!


Перфоменси - це, до речі, нова “фішка” цьогорічного Арт-поля. Одні з перших, хто відреагував на такі зміни, були птахи. Точніше – гагари. Саме так називався наш перфоменс-імпровізаæя (наш – це випускників міжнародної академії перфоменсу МАРА, серед яких і я, співавтор проекту Мілліарт).

Гагари – це птахи, які облітають всю землю допоки дістаються з крайньої півночі до теплих країн. Орієнтуються при цьому вони по зіркам.

Настя Романчук, перформер:

“Ми хотіли показати те, як людська душа попадає на небо.

Вся вистава побудована на символах, грі слів і понять.

Чумацький шлях –це, з одного боку, конкретна географічна назва, шлях, яким чумаки возили сіль, а також – назва æлої Галактики.

Вирій – це теплі країни, куди птахи відлітають взимку, а також місце, куди відлітають людські душі.”


Сюжет перфомансу – птахи-люди намагаються знайти орієнтир, який приведе їх у заповітне місце. Дорогу їм вказують зірки (хлопæ і дівчата з факелами із київського театру "Проти ночі" ).

Завершився перфоманс торжествнним спаленням возу у водах Куяльницького лиману. Гагари знайшли шлях і попрямували до æлі, залишивши весь свій непотрібний вантаж

Диво фестивалю Арт-поле в тому, що тут реально було створити спільний проект із ким завгодно із учасників. Так, допомогти із музичним супроводом нам погодився неперевершений джаз-мен Юрій Яремчук. А відео для проекæї виготовили vj group CUBE, співавтори проекту "Старе кіно по-новому" і автори фонового концертного відео для гурту "Перкалаба" .


Власне, в один з останніх днів фестивалю ми створили із ними ще один спільний проект під назвою Multiperson-B. Про нього - в наступному матеріалі.

Оксана Казьміна

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Каннский кинофестиваль
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.