Влада вже поділила мажоритарні округи у майбутньому Парламенті?

18 березня 2011, 22:03
Власник сторінки
журналіст
0
18
Влада вже поділила мажоритарні округи у майбутньому Парламенті?

Влада вже поділила мажоритарні округи у майбутньому Парламенті?

У Експертному клубі Чиста політика відбулось експертне обговорення на тему: «Влада вже розподілила мажоритарні округи у майбутньому Парламенті? Не за горами наступні вибори в Україні Парламент-2012. Тому ця тема все частіше фігурує в експертних колах та на сторінках багатьох видань. Йдеться про розподіл мажоритарних округів між вже досить відомими політичними гравцями та новачками. Хто представлятиме Чернігівщину в Парламенті 2012 року – обговорювали місцеві експерти та журналісти.

Політичний оглядач Юрій Паперний зазначив, що деякі політичні сили вже розпочали підготовку до виборчої кампанії 2012 року, хоча Закон про парламентські вибори ще не прийнятий. Також експерт розповів про розподіл виборчих округів між основними політичними гравцями: «Деякі політичні сили вже розпочали активну роботу. Ласим шматком буде 211 округ, він суто аграрний і сюди може зайти сильний опозиціонер з Києва. Щодо губернатора Чернігівщини – він не буде балотуватися до Парламенту».

Голова Чернігівського освітнього Центру Ініціатива Павло Пущенко упевнений, що Закон про парламентські вибори не буде демократичним, а як і Закон про місцеві вибори не відповідатиме загальноєвропейським тенденціям:
«Скоріш за все матимемо такий Закон, як і про місцеві вибори – далекий від демократичного. Щодо активності майбутніх кандидатів, то її можна прослідковувати у пресі вже зараз. Більшість нині діючих народних депутатів не прив’язуються до партії, а роблять ставку на власне ім’я. Адже рейтинг, наприклад, Партії регіонів дуже понизився. І, власне, буде сильною боротьба за місце в списку, оскільки він скоротиться».

Керівник телеканалу Дитинець Олександр Ломако:
«Аналізувати учасників парламентських виборів можна, але ще зарано. Оскільки у деяких партіях йде і буде йти внутрішньопартійна боротьба. І жодна з політичних сил ще не може сказати хто й від якого округу йтиме на вибори. Очевидно, що від Чернігова балотуватиметься Валерій Дубіль, хоча від якої саме партії ще не відомо. Можливий кандидат по Чернігову – Олександр Соколов. Якщо він балотуватиметься від Партії регіонів, то його шанси стати народним депутатом 99 відсотків. Взагалі по місту буде цікава боротьба між двома-трьома кандидатами».

Президент Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень Геннадій Максак проаналізував статтю всеукраїнського видання Коментарі Чернігівщину поділять місцеві й варяги, в якій автор детально охарактеризував участі кандидатів від Чернігівщини у парламентських виборах у 2012 році: «Рівень аналітики в статті досить посередній, тези – спірні, доказова база – взагалі слабенька. Можливо, поява цієї статті – це хід політтехнологів, який спонукатиме потенційних кандидатів до більш активної підготовки до виборів. Взагалі, обговорювати можливих учасників парламентських виборів ще зарано. Адже на визначення кандидатур можливих кандидатів впливатиме багато факторів».

Директор Центру муніципальних експертиз Олена Левошич:
«Експерти згадували як потенційного кандидата – діючого мера Чернігова Олександра Соколова. На мою думку, йому досить комфортно на цій посаді, тому його участь у парламентських виборах малоймовірна. На відміну від Прилуцького голови Юрія Беркута, який балотуватиметься до Верховної Ради. Щодо політичних партій, хотілося б звернути увагу на соціалістів. Вони розуміють, що шанси у них дуже низькі, тому їм максимально потрібно заповнити мажоритарні округи».

Представник Клубу молодого політолога Олександр Рись:
«Виборчі округи на майбутніх парламентських виборах будуть дещо змінені, вони будуть близькими до округів минулих президентських виборів. Щодо персоналій від Чернігова, то є лише два реальні кандидати на вибори 2012 року: Олександр Соколов і Валерій Дубіль».
Джерело: Експертний клуб Чиста політика
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Чернигов,политика,Парламентские выборы,выборы 2012,мажоритарные округа,вибори,экспертное обсуждение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.