Бренд Чернігова: розвиток туризму спільними зусиллями

04 квітня 2011, 19:01
Власник сторінки
журналіст
0
63
Бренд Чернігова: розвиток туризму спільними зусиллями

Бренд Чернігова: розвиток туризму спільними зусиллями

У Експертному клубі Чиста політика відбулась прес-конференція, присвячена презентації спільного проекту Бренд Чернігова: розвиток туризму спільними зусиллями.

Участь у прес-конференції взяли ініціатори та виконавці проекту: голова Чернігівського освітнього центру Ініціатива Павло Пущенко, директор Агентства стратегічних комунікацій Prime media Тетяна Бойко, заступник Чернігівського міського голови Анна Романова, президент Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень Геннадій Максак.

Про ідею започаткування проекту розповів Геннадій Максак: "З початку року за підтримки програми МАТРА реалізовується проект Лабораторії законодавчих ініціатив і регіональних партнерів, який називається Співпраця влади і громадськості на місцевому рівні задля розвитку громади. В рамках цього проекту на Чернігівщині Лабораторією спільно з Поліським фондом проводились заходи, що надавали інструментарій співпраці влади з громадськістю. Зокрема, було проведено триденний тренінг для громадських діячів і представників органів влади, де було визначено найбільш доступний інструмент співпраці. Як результат, ми хотіли отримати проекти, які б були написані спільно представниками ГО, органів влади і місцевого самоврядування. Серед трьох проектів ми обрали, на нашу думку, найбільш вдалий та найактуальніший – це Бренд Чернігова: розвиток туризму спільними зусиллями".

Павло Пущенко:
"Суть проекту полягає в тому, щоб актуальну для Чернігова тему брендінгу, розробки логотипу міста якнайефективніше впровадити у життя. Як на мене – це досить успішний приклад співпраці влади з громадою, оскільки ці дві складові нашого суспільства досить часто знаходяться у конфронтації".

Тетяна Бойко ознайомила присутніх з планом проведення заходів у рамках нового проекту:

"Іміджеве позиціонування міста та маркетингова стратегія його просування є надзвичайно актуальною темою для розвитку туристичної привабливості Чернігова. У рамках цього проекту передбачається проведення кількох заходів. Завершальним буде проведення всеукраїнської конференції за участі представників зі Львова, Кам’янець-Подільського, Черкас, представників Асоціації лідерів туристичного бізнесу в Україні. Також заплановано розробку та затвердження Brand Book Чернігова, розробку і тестування на фокус-групах соціальної реклами, виготовлення та представлення рекламної продукції з логотипом міста".

Анна Романова:
"Як представнику влади, мені приємно, що така важлива тема, як популяризація міста на національному рівні отримала підтримку громадських організацій та представників засобів масової інформації. Важливим фактором нашої співпраці з ГО є також економія бюджетних коштів. Адже фінансове навантаження реалізації проекту частково взяли на себе саме неурядові організації. Я упевнена, що проект буде успішним і завдяки ньому наше місто стане більш привабливим для гостей та його жителів".
Джерело: Експертний клуб Чиста політика
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: туризм,Чернигов,бренд,брендбук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.