У Чернігові відбулась Всеукраїнська конференція "Брендинг та іміджева стратегія Чернігова як інструменти розвитку туризму"

21 квітня 2011, 19:16
Власник сторінки
журналіст
0
32
У Чернігові відбулась Всеукраїнська конференція  Брендинг та іміджева стратегія Чернігова як інструменти розвитку туризму

У Чернігові відбулась Всеукраїнська конференція "Брендинг та іміджева стратегія Чернігова як інструменти розвитку туризму"

Метою заходу став пошук оптимальної іміджевої стратегії Чернігова як інструменту розвитку регіонального туризму з урахуванням позитивного досвіду інших українських міст.

В роботі конференції взяли участь голова Чернігівської обласної ради Анатолій Мельник, заступник Чернігівського міського голови Анна Романова, представники Чернігівської, Львівської та Черкаської міських рад, відомі фахівці у сфері маркетингу територій, історики та науковці, які займаються дослідженням Чернігівщини, журналісти провідних чернігівських засобів масової інформації.

До присутніх звернувся голова обласної ради Анатолій Мельник: "Сьогоднішня конференція є конкретним кроком в плані популяризації області на туристичній мапі. Приємно відмітити, що ми маємо можливість спостерігати конкретний приклад соціального партнерства. Адже в цій залі зібралися як представники влади, так і бізнесу, неурядових громадських організацій та засобів масової інформації".

Геннадій Друзенко, фахівець з маркетингу, один з авторів туристичної стратегії Кам`янець-Подiльського: "У світовому масштабі галузь туризму – одна з найперспективніших. Останнім часом багато міст почало активно боротися за туриста, але в Україні не всі розуміють, хто ж це такий. Є дуже чітке визначення: турист – це той, хто відвідує місце, інше ніж місце його проживання, має перебувати у цьому місці не менше однієї ночі, і його візит не є ціллю заробітку. Саме таких гостей потрібно зацікавити, щоб вони приїздили до міста. Наша ж статистика часто рахує туристами тих, хто насправді такими не являються. Звідки й дивні показники, начебто й туристи є, але користі від них місто не відчуває".

Тетяна Бойко, директор агенції "Prime media", представила презентацію "Маркетинг території: можливості, технології і перспективи міста":
"Як показує досвід міст-піонерів у сфері маркетингу, гроші – далеко не головне. Ідеї та творчі активні городяни – ось головний ресурс мiста. Для формування привабливості міста для туристів необхідний не лише пошук ексклюзивності, а також бажання не на словах, а на ділі займатися маркетингом міста, причому в самому широкому розумiннi цього слова. Сьогоднішня конференція - це один з перших кроків до формування розуміння, куди взагалі потрібно рухатись, і що саме необхідно робити з наявним у нас потенціалом, щоб сподобатися потенційним туристам та стимулювати їх залишати в Чернігові гроші".
Під час конференції була презентована концепція позиціювання Чернігова, як "Міста легенд", допрацьований логотип міста та зразки сувенірної продукції з його використанням.

Загалом, на думку учасників заходу, позицiонування міста Чернігова як одного з найстародавніших та найкрасивіших культурно-історичних осередків України з багатими туристичними можливостями, стане карт-бланшем для розвитку здорового інвестиційного клімату регіону, неодмінно прокладе дорогу новим культурно-дипломатичним та економічним зв’язкам нашого міста і області.

ПРЕЗЕНТАЦІЇ:

Тетяна Бойко, голова ЧОГО "Міжнародний інститут гуманітарних технологій", директор Агентства стратегічних комунікацій "Prime Media". "Чернігів - місто легенд".

http://www.slideshare.net/PolitikaUA/ss-7681993

Дмитро Бєлогуров, Олександр Захаров, арт-директори дизайн-бюро "Синдикат". "Сприяння міста Чернігова потенціійними туристами: результати дослідження".

http://www.slideshare.net/PolitikaUA/ss-7682374

Геннадій Друзенко, директор по Центральній та Східній Європі компанії "Williams WorldWide Group", фахівець у сфері маркетингу територій. "Перспективи перетворення Чернігова на міжнародний туристичний центр, а туризму - на локомотив економічного розвитку регіону".

http://www.slideshare.net/PolitikaUA/ss-7682263

Марта Іванишин, заступник начальника відділу промоції Львівської міської ради. "Концепція брендінгу Львова. Промоція міста. Досвід у створенні логотипу міста, як він працює".

http://www.slideshare.net/PolitikaUA/1-7683172

http://www.slideshare.net/PolitikaUA/2-7681955

Марина Волошенко, радник Черкаського міського голови з питань взаємодії зі ЗМІ. "Особливості розробки бренду міста, використання лого-парасольки. Подієвий маркетинг як практика просування інтересів міста та інструмент залучення туристів.

http://www.slideshare.net/PolitikaUA/ss-7682947

Оксана Поліщук, начальник відіділу дизайну міського середовища та реклами управління планування та архітектури департаменту архітектури, будівництва та землеустрою Черкаської міської ради. "Елементи дизайну як технологічний фактор туристичного брендінгу міста".

http://www.slideshare.net/PolitikaUA/ss-7683313

Вадим Антошин, начальник управління стратегічного розвитку Чернігівської міської ради. "Потенціал розвитку туризму через співробітництво з містами-партнерами".

http://www.slideshare.net/PolitikaUA/2011-7682819
фото: Мар`яна Харді

Джерело: Експертний клуб "Чиста політика"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Львов,Львів,конференція,бренд,Черкассы,логотип,Чернігів,Черкаси
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.