Напередодні Дня Перемоги вийшла книга про Чернігів у роки війни

06 травня 2011, 16:33
Власник сторінки
журналіст
0
37
Напередодні Дня Перемоги вийшла книга про Чернігів у роки війни

Напередодні Дня Перемоги вийшла книга про Чернігів у роки війни

6 травня, напередодні Дня Перемоги, в обласному центрі Чернігівщини презентовано книгу професора Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, доктора історичних наук Сергія Леп’явка "Чернігів у роки війни (1941-1943)".

Її видання стало можливим за підтримки народного депутата України Сергія Андроса та за сприяння секретаря Чернігівської міської ради Олега Шеремета. Книга присвячена трагічним подіям оборони, окупації та визволення Чернігова у 1941-1943 роках, містить унікальні фотоматеріали та спогади сучасників. Поряд із цим подається огляд довоєнної історії міста і його відбудови у післявоєнні роки. Видання розраховане на широку читацьку аудиторію, буде корисне усім, хто цікавиться історією Чернігова і Чернігівщини.

О. Шеремет привітав присутніх із наступаючим святом Великої Перемоги та зазначив, що дуже важливо знати історію свого міста та пам’ятати про подвиги людей, які захищали його від фашистських загарбників. Він переконаний, що завдяки подібним виданням юні чернігівці отримають правдиві знання про історію рідного міста та виховуватимуться на принципах щирого патріотизму.

На думку народного депутата України фракції Партії регіонів Сергія Андроса, необхідно й надалі підтримувати такі ґрунтовні праці, які висвітлюють сторінки історії рідного краю. "Не знаючи власного минулого, ми не створимо щасливого майбутнього", - підкреслив С.Андрос.

Автор Сергій Леп’явко висловив щиру подяку за підтримку у видавництві книги народному депутату Сергію Андросу, Чернігівському міському голові Олександру Соколову та секретарю міської ради Олегу Шеремету, а також подякував усім учасникам презентації. Він розповів про деякі найбільш вражаючі факти з історії оборони і окупації Чернігова у роки війни.

Уже найближчим часом книгу можна буде знайти в бібліотеках міста та в кожній шкільній бібліотеці.

Джерело: Відділ зв’язків з громадськістю міської ради. Фото: Експертний клуб

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: история,литература,Чернигов,депутат,горсовет,народный депутат,ВОВ,книги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.