Про перспективи вдосконалення місцевого оподаткування в Чернігові

17 травня 2011, 19:40
Власник сторінки
журналіст
0
18
Про перспективи вдосконалення місцевого оподаткування в Чернігові

Про перспективи вдосконалення місцевого оподаткування в Чернігові

В Експертному клубі Чиста політика відбулася прес-конференція "Перспективи вдосконалення місцевого оподаткування в м.Чернігові".

Голова Чернігівського освітнього центру "Ініціатива" Павло Пущенко розказав про підсумки реалізації піврічного проекту "Громадський моніторинг бюджетної політики в сфері застосування місцевих податків у м. Чернігові", що був реалізований спільно з "Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень".

Метою проекту була громадська оцінка ефективності діяльності Чернігівської міської ради в бюджетній політиці щодо управління місцевими податками і зборами у сфері збору за місця для паркування транспортних засобів і туристичного збору та вироблення рекомендацій для підвищення ефективності діяльності влади в цій сфері.

Як повідомив Павло Пущенко, головними заходами проекту стали: направлення запитів до відповідних органів, аналіз законодавчої бази, проведення двох фокус-груп, економіко-математичне моделювання та розробка рекомендацій щодо удосконалення діючої в Чернігові системи місцевих податків та зборів. Висновки громадського моніторингу були обговорені з представниками влади під час круглого столу. Всі відповідні рекомендації були надані до відповідних органів Чернігівської міської ради та податкової. А широке коло громадськості могло ознайомитися з висновками громадського моніторингу на сторінках газети "ПіК: події і коментарі".

Приємно відзначити, що Чернігівська міська влада відреагувала на громадські рекомендації. В офіційній відповіді заступника міського голови з фінансових питань Віктора Бистрова зазначається, що громадські рекомендації по удосконаленню місцевих податків у сфері збору за місця для паркування транспортних засобів і туристичного збору будуть враховані владою при підготовці проекту рішення Чернігівської міської ради "Про місцеві податки і збори". Також відповідні зміни щодо введення в дію Правил паркування в м. Чернігові будуть враховані в окремому розділі нової редакції Правил благоустрою міста.

Таким чином, підсумував Павло Пущенко, проект громадського моніторингу має конкретні результати, що будуть втілені ближчим часом у відповідних рішеннях місцевої влади.

Реалізація цього проекту стала можливою завдяки підтримці Фонду демократії Організації Об’єднаний Націй (UNDEF) та Творчому центру ТЦК.

Джерело: Чернігівський освітній Центр "Ініціатива"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: налоги,Чернигов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.