Чернігів проти насильства

15 червня 2011, 18:56
Власник сторінки
журналіст
0
17
Чернігів проти насильства

Чернігів проти насильства

15 червня 2011 р. у Експертному клубі "Чиста політика" відбулася прес-конференція присвячена початку інформаційної кампанії "Залишайся людиною", що проходить у рамках проекту ЄС "Права жінок та дітей – комунікаційний компонент".

Регіональним координатором проекту є Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень. Василь Ананьєв, координатор проекту ЄС "Права жінок та дітей в Україні — комунікаційний компонент", повідомив, що Чернігів має змогу долучитися до інших міст України, де вже розпочалася браслетна кампанія. В Києві кампанія стартувала на Хрещатику 3 червня з відкриття пам’ятника поваги та любові. 9 і 10 червня - у Львові, Одесі, Сімферополі, Донецьку і Харкові, а 15 червня до проекту приєднались Чернігів та Вінниця. "В рамках кампанії по всій Україні буде розповсюджено 500,000 малинових браслетів з гаслом "Залишайся людиною", тому кожен українець, одягнувши браслет, матиме змогу виступити проти насильства" - відмітив пан Ананьєв.

Олена Колочко, менеджер соціальних проектів Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень, розповіла про особливості проведення інформаційної кампанії в Чернігові та Чернігівській області. "Ми плануємо проводити різні заходи в межах області з метою якомога більшого доходження до цільової групи проекту, молоді віком від 15 до 35 років" - зазначила Олена Колочко. Серед заходів – вуличні інформаційні акції, участь у обласних та міських заходах та фестивалях, проведення циклу семінарів "Щаслива родина – здорова країна".

Реґіна Гусак, голова правління громадської організації "Міський молодіжний центр "ЖМЕНЯ" більш детально зупинилася на формі та змісті тренінгів, які буде організовувати саме її організація в рамках цієї інформаційної кампанії. Всього в липні і серпні буде проведено 4 таких заходи, де зможуть отримати корисну інформацію та навички близько 60 представників молодих чернігівських родин.

Ніна Яковенко, начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи обласного центру соціальних служб та сім’ї, дітей та молоді, коротко розповіла про роботу самого центру та проблеми, які його співробітники намагаються вирішити. Питання домашнього насильства також привертають до себе увагу. "Проблема полягає в тому, що жертви домашнього насильства досить рідко виносять ці питання "на люди" - зізнається Н. Яковенко.

Руслана Нагорна, начальник відділу з питань сім’ї та гендерної політики управління у справах сім’ї та молоді Чернігівської ОДА, надала статистичні дані щодо звернень з приводу насильства в сім’ї. За 2010 рік надійшло майже 3 тис. звернень до різних органів та служб, з яких переважна більшість від жінок. В цілому, як представники державних органів, так і члени громадських організацій відзначили необхідність об’єднання зусиль в напрямку подолання домашнього насильства. І браслетна кампанія, яка з 15 червня по 4 вересня буде проходити в Чернігівській області, є одним із таких об’єднавчих заходів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Чернигов,насилие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.