І в Росії, і в Сербії, і навіть в США є щось українське

02 серпня 2011, 15:58
Власник сторінки
0
19
І в Росії, і в Сербії, і навіть в США є щось українське

І в Росії, і в Сербії, і навіть в США є щось українське

В Росії на Арбаті є "Украинская книга", але то не дивина;)
В Сербії натрапила на таку милу серцю і унікальну літеру "Ї", виявилось, що вона є і в русинській мові (досить велика русинська громада мешкає в місті Нові Сад в Сербії).

В США, завдяки українській діаспорі, українське зустрічається не так вже й рідко) Абсолютно випадково натрапили на маленький будиночок з українським прапором, а виявилось, що то... Посольство України:) А ще у Вашингтоні є Українська Церква - хто шукає, той знайде;)

В Музеї новин (Newseum) у Вашингтоні є написи слова "новини" на всіх мовах, в тому числі і українською. Сумним нагадуванням про Україну, в тому ж таки новино-музеї, було їм`я Георгія Гонгадзе серед імен журналістів, що були вбиті, через свою професійну діяльність.

А в музеї на Ellis Iseland, NY (колись, перш ніж попасти до США, саме туди прибували всі емігранти) я побачила, по-перше, рекламу зразка 30хх років "Лише для мужчин" а, по-друге, зразок української газети "СВОБОДА" тих самих років:). Ну, і на дереві запозичених слів я побачила "бабушку")))

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Украина-Россия,Украина-США
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.