Намети Калашнікова. Мітинг під фанеру та імітація всенародного гніву

12 серпня 2011, 00:53
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
20
Намети Калашнікова. Мітинг під фанеру та імітація всенародного гніву

Мітинг під "фанеру" та імітація "всенародного гніву".

При спробі сфотографувати це дійство і весь табір взагалі до мене підскочив чоловік в чорному костюмі і окулярах, й зажадав припинити зйомку. Довелося пояснити власнику костюма, що він ще не приватизував вулицю і якщо боїться фотоапарату, то нехай сидів би вдома. Більше ніхто спроб зашкодити зйомці не вчиняв, навпаки, мене нагородили листівкою.

Одна з найсуттєвіших різниць між наметовими містечками Калашнікова та Тимошенко: якщо лідери опозиції виходять до людей, то „союзники” не заморочуються щодо виступів. Записали собі аудіофайли з промовами, звинуваченнями і навіть звуками аплодисментів і з ранку до вечора "крутять фанеру", імітуючи "всенародний гнів"... Цікаво, чи приживеться це „фанерне ноу-хау” в українській політиці?

Табір „Союзу” справляє гнітюче враження. Він розбитий на дві частини і майже по всьому периметру затягнутий чорними банерами з компрометуючими Тимошенко гаслами на висоту людського зросту. Де-не-де висота банерів нижча і в цих місцях з табору тягнуться руки, які намагаються всунути перехожими листівки з тими ж таки гаслами.

Це все нагадує режимне підприємство часів Радянського Союзу – є відкрита зона, а є частина куди чужим зась (на відміну від опозиційного містечка де може знаходитися будь-хто).

Всередині периметру люди вишикувані в стрункі шеренги, які тримають прапори, а при звуках бадьорого маршу в виконанні Павла Зіброва як по струнці починають ними енергійно розмахувати.

Все відбувається злагоджено, але без ентузіазму. Персонал складає в більшості своїй молодь віком від 14 до 18 років.

Рівно о тринадцятій годині відбувається „пєрєсмєнка”. В проході, який розділяє табір „союзників” навпіл шикують в „колону по-два” другу „смєну”. Перелічивши обидві „смєни” по головам, координатори починають проводити випуск-впуск персоналу.

А ще в очі кинулася одна характерна деталь – міліціонери стоять до табору „калашніківців” спиною. Таке шикування передбачає, що міліція цей табір захищає. До наметового містечка опозиції працівники міліції повернуті обличчям.

Повна версія тут:

http://blogs.korrespondent.net/users/blog/klymchukgruh/a42400

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Киев,Юлия Тимошенко,акция,Калашников,возврат депозита
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.