Українці в Чикаго

13 серпня 2011, 09:43
Власник сторінки
0
23
Українці в Чикаго

Українці в Чикаго

Будучи студентом по обміну, я мала чудову можливість відвідати славне місто Чикаго, штат Іллінойс. Яким же було моє здивування, коли я дізналася, що в місті існує цілий український квартал, який так і називається  Ukrainian village, або по-нашому Українське село. Не відвідати його, було б просто неможливо!

Окрім того, що там проживає переважно українська діаспора і можна почути рідну, хоча вже трохи видозмінену українську мову, у цьому кварталі знаходиться православна церква, яка зберегла традиції нашого народу, тому, наприклад, на Пасху тут можна побачити віруючих з корзинками, які чекають благословіння. Також, в “cелі” розташований продуктовий магазин, в якому можна знайти українські продукти, яких не знайдеш в американських супермаркетах (Для нас це був Вєркін квас та шпроти з пшеничним хлібом. Існує своя газета, сувенірні лавки, пошта, одним словом, там справді відчуваєш частинку України. Нагнала суму тільки старенька бабуся з сувенірної лавки, яка, почувши звідки ми, розплакалася…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: кризис
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.