Війна креативів біля Печерного суду

19 серпня 2011, 23:46
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
20
Війна креативів біля Печерного суду

Війна креативів біля Печерного суду

Поки в залі судового засідання йдуть юридичні війни, на Хрещатику, біля Печерського суду, також точиться бій – відбувається війна, помилуй Боже, креативів.

Це протистояння нерівне по своїй суті. Проти продукту роботи творчих працівників „Союзу” Калашнікова, опоненти виставили народну творчість. Що ж сильніше – статичні, монументальні й ретельно виготовлені полотнища „калашніківців”, чи весела відчайдушність опозиціонерів? Важкі та бездушні, як робота пресу, „мантри” Калашнікова, чи відверта партизанщина в виступах прихильників екс-прем’єра?

Блідо-чорний фон банерів „союзників” абсолютно не сприймаються. Риторика закликів і гасел змушують думати про тоталітарну секту або збіговисько неформалів в гіршому розумінні цього слова. Промови обвинувачувачів, що вже декілька тижнів знаходяться в ротації, не відклалися в пам’яті і не змусили холодну голову прийняти позицію Калашнікова і компанії. Спроба ж зобразити Кірєєва в образі Гарі Поттера, що бореться проти „корупційної гідри” (Луценко, Тимошенко, Волга), глузування і кпини. Так і хочеться сказати: ДОСИТЬ.

Натомість в наметовому містечку опозиції емоції б’ють через край. Люди налаштовані рішуче і весело. Якщо пройтися табором то можна побачити незліченну кількість портретів Тимошенко, де вона зображена в різних іпостасях, а також червоних сердечок. Окрему категорію становить народна творчість в вигляді сатиричних віршів, малюнків і колажів. Тут є Кірєєв в образі Берії, влада в образі чуди-юди, що хоче з’їсти серце а також Янукович в різноманітних образах. Щодня в наметах і на вулицях роздаються свіжі газети, інформаційні вісники та карикатури.

Окрема категорія - люди, які слугують прикладами ходячої наочної агітації. Більшість з них жіночки, проте був і „чоловік з косою”. Останній не на жарт стривожив міліцію і люди в погонах перевірили особу цього колоритного персонажа. Все це відбувалося в найгірших традиціях міліцейської роботи. Обступивши „чоловіка з косою” міліціонери зажадали документів, при цьому жоден з правоохоронців своє посвідчення не показав і не назвався. Отримавши бажане і впевнившись, що коса дерев’яна, міліція все ж не поспішала відпускати чоловіка. Лише втручання людей і народного депутата Костянтина Бондарєва дозволило визволити палкого прихильника Тимошенко.

Детальніше тут:
http://blogs.korrespondent.net/users/blog/klymchukgruh/a42821
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,суд,палаточній городок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.