З днем народження, Україно Або святкування Дня Незалежності в Чикаго

23 серпня 2011, 17:41
Власник сторінки
0
21
З днем народження, Україно Або святкування Дня Незалежності в Чикаго

З днем народження, Україно Або святкування Дня Незалежності в Чикаго

День Незалежності в Чикаго святкують на вікенди напередодні офіційного свята. І саме в ці вихідні кожного року в Чикаго проводиться найбільше в Штатах авіа та водне шоу.

В суботу погода була дощова, тому шоу мало більше водний характер. А тим часом в Українській Околиці Чикаго, в Сміт Парку, проводились українські дні.

Як і кожного року, людей було чимало. Мушу розчарувати певне коло "знавців" діаспори - переважна більшість української громади - це громадяни України, а не післявоєнна еміграція. Навіть Данило Яневський живе в Чикаго!

На святі були не тільки українці, але і американці, мексиканці, гості з інших штатів. Серед гостей з України був відомий письменник Василь Шкляр, палка промова якого викликала шквал овацій. А тим часом публіка дивилася концерт, спілкувалася при гальбі пива і національних стравах.

Якось навіть не віриться, що це свято відбувається не в Україні, а в далекому від неї Чикаго. Адже українська діаспора в Чикаголенді налічує понад 100 тис людей. Є тут свої банки, галереї, музей, газети, журнали, радіо і телебачення, школи, церкви різних конфесій. Одним словом, Чикагська область. З тією різницею, що тут працюють логічні закони Сполучених Штатів. Відповідно, люди живуть тут в достатку, здобутому наполегливою працею, над якою нема зграй перевіряючих органів з простягнутою лапою...

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Украина,конкурс,Диаспора
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.