День Незалежності: Народ був готовий до рішучих дій, але штурму не відбулось

24 серпня 2011, 17:58
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
16
День Незалежності: Народ був готовий до рішучих дій, але штурму не відбулось

День Незалежності: Народ був готовий до рішучих дій, але штурму не відбулось

В Києві з самого ранку 24 серпня центр був зачищений як від опозиціонерів, так і від простих киян. Той хто мав необережність вийти з дому і пройтися вулицею Володимирською, чи бульваром Шевченка ризикував не повернутися вчасно додому. Тому що до 10:30 вулиці, які прилягають до парку Шевченка були перекриті. Туди клав квіти САМ. Звісно, без групи підтримки він обійтись не міг, тому туди час від часу просочувалися групи людей з прапорами, але суворо «…па спіску». Такої боязні співгромадян не демонстрував ще жоден Президент України.

Потім настала черга опозиційних партій. В парку Шевченка зібралося близько п’ятнадцяти тисяч людей. Попри негаразди з підключенням озвучувальної апаратури та появу судових виконавців, які принесли заборону на проведення мітингу, акція розпочалася. В своїх виступах лідери опозиційних партій закликали до подальшої боротьби з нинішнім режимом.

Після закінчення мітингу біля пам’ятника Тарасу Шевченка колона опозиціонерів рушила по вулиці Володимирській до Михайлівського собору. На перехресті з вулицею Хмельницького її вже чекала стіна з міліцейських щитів, підпертих декількома шеренгами "беркутівців" та «автозаків». Зім`явши першу лінію загороджувального кордону, маніфестанти вперлися в більш стійкі "беркутівські" ряди. Хтось з міліціонерів застосував сльозогінний газ. У відповідь полетіли дрючки, сміття, прокльони та благання. Декому стало зле.

Люди були рішуче налаштовані продовжити прорив і змести заслони, але до рішучого штурму опозиція так і не вдалася. Турчинов закликав не вчиняти бійку, а просочуватися дрібними групами на Майдан Незалежності і там під антиурядовими гаслами продовжити свій мітинг. Після цих слів протестувальники почали потихеньку розходитися. Багато хто казав, що даремно припинилися дії проти служак режиму. Частина опозиціонерів з’явилася на Майдані, ще частина пішла в парк Шевченка. "Беркутівський" кордон залишився непрорваним.

Повний текст тут:
http://blogs.korrespondent.net/users/blog/klymchukgruh/a43093

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Беркут,опозиція,штурм,день незалежності,мітинг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.