Рівне - місто і рекордсмен

27 серпня 2011, 06:47
Власник сторінки
Не журналіст
0
23
Рівне - місто і рекордсмен

Рівне - місто і рекордсмен

Святкування найдержавнішого дня року у Рівному розпочалося о 9 годині ранку. Саме в цей час стартувала акція Вишитий рекорд – 2011, що тривала аж до 15.00. Таке скупчення людей у вишиванка вражало своїм колоритом, національним духом та відчуттям «відсутністі проблем». Наймолодшому учаснику був лише 1 місяць, найстаршому більше 90 літ. Після п"ятирічної перерви, рівняни безапеляційно вибороли перемогу у мешканців Чернівців зібравши в одному місці 6570 людей у вишитому одязі. Даний запис був занесений до «Книги рекордів України», представником даного видання Оленою Строкач, яка теж була запрошена на свято до Рівного.

На Театральній площі міста, крім виставки витворів мистецтва, можна було побачити 20-метровий герб, густо викладений монетками, як результат благодійної акції громадських діячів Рівного під назвою «Герб з монет». Зібрані кошти, за словами організаторів підуть на післяопераційне лікування дворічного Микити Хитрого з Радивилова, якому трансплантували печінку в одній з клінік Брюселя.

Майдан Короленка в цей день зустрічав рівнян фотовиставкою, присвяченою двадцятій річниці Незалежності України. Світлини Олександра Харвата, Леоніда Латті та Анатолія Похилюка нагадали про найвагоміші події в житті міста за останніх 20 років.

Тим часом, на Бульварі Незалежності розпочало роботу «Містечко Майстрів». Сотні вмільців зібралося на Бульварі Незалежності похизуватися своїми роботами. Вишитий одяг, прикраси, плетені кошики та глиняний посуд, розмальовані тарілки, українські обереги, паперові аплікації, вироби з соломи, бісеру, килими, ляльки-мотанки, безліч сувенірів, магнітів та картин, ось неповний перелік витворів рівнян, що був представлений на ярмарці до Дня Незалежності. Найсміливіші та найталановитіші приймали участь у майстер класах відповідних напрямків.

Потім було купання у фонтані, концерт, святковий феєрверк та гуляння допізна. Нам вже двадцять…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: День Независимости,Ровно
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.