Святкування 155-річчя від дня народження Івана Франка у с. Нагуєвичі

28 серпня 2011, 21:31
Власник сторінки
Вчитель, рекламіст
0
58
Святкування 155-річчя від дня народження Івана Франка у с. Нагуєвичі

Відзначення 155-річчя від дня народження Івана Франка у с. Нагуєвичі

26 серпня виповнилось 155 років з дня народження І, Франка. З цієї нагоди у с. Нагуєвичі відбулись фестини. Як і традиційно, на заході школи Дрогобицького району представили композиції із квітів, присвячені цій даті, розміщені на стежках Франка. Поряд діяла літня сцена, де виступали народні колективи та естрадні виконавці, зокрема М. Гнатюк.

Зазвичай такі заходи не обходять увагою наші можновладці та опозиційні політики. На святкуванні були присутні Г. Герман, М. Кулиняк, О. Ляшко, І. Фаріон, Я. Кендзьор та ін.

Не обійшлось навіть на такому, на перший погляд, нейтральному заході без скандалу. Після свого виступу голова Львівської облради О. Панькевич запросив до мікрофону І. Фаріон, хоча, очевидно, її виступу не було в сценарії.

Працівники міліції спробували не допустити депутата Львівської облради до мікрофону. Один із найактивніших міліціонерів при цьому був п. Курочка, який за словами Ірини Фаріон відзначився також особливо під час подій 9 травня. Депутат Львівської облради, як завжди, була запальна та гостра в критиці теперішньої влади. Під час виступу Г. Герман присутні глядачі просто заглушили її слова свистом та криками "Ганьба". Після свого виступу голова адміністрації Президента та голова Львівської облради О. Панькевич вступили у гостру перепалку поряд зі сценою, до якої згодом долучився і Міністр культури М. Кулиняк та інші присутні політики.

Крім українських політиків було і чимало позитивного в Нагуєвичах. До дня народження Каменяра було перекрито дах хати, де він народився, соломою, так що будинок набув автентичного вигляду. У самому будинку було чимало речей доби Франка: предметів побуту, вишиванок, тощо. У господарських будівлях можна було, побачивши інструмент того часу, уявити собі працю батьків письменника, зокрема роботу батька Франка у кузні. Порадувала око також невелика пасіка у саду, де вулики, як і будинок, також були вкриті солом`яними дашками.

Все-таки, можна сказати, що свято вдалось. І цьому посприяли, в першу чергу, ті люди, для яких постать Каменяра справді багато важить, а не ті, які приїхали сюди попіаритись на славі митця.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Франко,поет,Іван Франко,Україна,письменник,революціонер,Каменяр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.