В Києві, Тбілісі і ще 9 містах вшанували пам`ять Гонгадзе

17 вересня 2011, 13:27
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
17
В Києві, Тбілісі і ще 9 містах вшанували пам`ять Гонгадзе

В Києві, Тбілісі і ще 9 містах вшанували пам`ять Гонгадзе

16 вересня минає 11 років з часу зникнення засновника і керівника інтернет-видання Українська правда Георгія Гонгадзе. Та досі не покарані замовники і безпосередній вбивця журналіста. Не було цього зроблено при Леоніді Кучмі, лунали пустопорожні обіцянки при Вікторові Ющенку, розігрується грубий фарс при Вікторі Януковичу.

Нагадати про цей нерозкритий злочин та вшанувати пам`ять 65-ти загиблих за час незалежності України журналістів зібралося на головному майдані країни кілька сотень людей. Серед них можна було побачити відомих журналістів Володимира Ар’єва, Сергія Соболєва, Мустафу Найєма, політиків Юрія Гримчака, Андрія Павловського, Ігоря Мазура «Тополю» та інших.

Розгорнувши банери з написами «Замовників за грати» та «Георгій, ми не забули» колона рушила до Адміністрації Президента України.

Під час ходи маніфестанти тримали в руках запалені свічки і скандували гасла, які закликали до справедливого розслідування справи про вбивство Гонгадзе та з вимогою покарання замовників. Особливий наголос в цих скандуваннях робився на персоналії Леоніда Кучми та Володимира Литвина, яких присутні вважали за ініціаторів і замовників убивства Георгія.

На Банковій вулиці хода зупинилася. Біля паркану, що перекриває проїжджу частину, лампадками було викладено слово «Гія», так друзі і колеги називали Георгія Гонгадзе. Коли всі лампадки запалали, було зачитано звернення учасників акції з недовірою до офіційної версії слідства про замовників вбивства, вимогою відкритості процесу і чесного суду.

Доповідачі наголосили на тому, що за часів перебування при владі нинішнього Президента України Віктора Януковича йде стрімке згортання свободи слова. Непоодинокими випадками стали судові переслідування незалежних ЗМІ, почастішали напади на журналістів, безкарним залишається перешкоджання журналістської діяльності.
Далі було згадано поіменно всіх загиблих журналістів з зазначенням року й обставин смерті кожного з них. В пам`ять про них відбулася хвилина мовчання, а потім присутні пов’язали на паркані чорні стрічки з іменами вбитих працівників пера. Туди ж учасники акції ставили запалені свічки і клали живі квіти.

Подібні вшанування пам’яті Георгія Гонгадзе і загиблих журналістів відбулися в Тбілісі, Львові, Харкові, Одесі, Луганську, Івано-Франківську, Черкасах, Маріуполі, Рівному, Дрогобичі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Гонгадзе,Свобода слова,вбивство журналіста,Адміністрація Президента,мітинг,Дніпровський район БЮТ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.