ІІІ Київський міжнародний кінофестиваль. Церемонія відкриття

19 вересня 2011, 15:05
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
19
ІІІ Київський міжнародний кінофестиваль. Церемонія відкриття

ІІІ Київський міжнародний кінофестиваль. Церемонія відкриття

17 вересня на Софіївській площі відбулося відкриття ІІІ Київського міжнародного кінофестивалю.

Цього року він пройде в форматі «open air» і триватиме до 22 вересня. В зоні кінопоказу змонтовано найбільший за всю історію українських кінофестивалей екран. В поєднанні з архітектурним ансамблем площі це створює винятково святкову обстановку. Разом з тим, частина фестивального показу фільмів проходитиме в історичному комплексі «Золоті ворота». Також там будуть відбуватися творчі зустрічі з гостями фестивалю.

Перед відкриттям кінофестивалю на Софіївській площі можна було зустріти чимало видатних українських акторів, серед них Ольгу Сумську, яка є президентом цього мистецького заходу, Володимира Горянського, Руслану Писанку, Іллю Ноябрьова, Віталія Борсюка, Ларису Кадочнікову, Григорія Гладія та інших.

Очікуючи початку фестивалю, зірки ділилися своїми враженнями.

- Це буде подія для киян. Можна вільно заходити, вільно переглядати фільми і це абсолютно безкоштовно, - говорила присутнім журналістам Ольга Сумська, - Заходу такого масштабу в Києві ще не було. Навіть природа подарувала нам теплу погоду. Бачте, Всевишній за те, щоб в Києві відбувся кінофестиваль! - Також акторка зауважила, що зараз країна активно готується до Євро-2012 і вишукувати кошти на фестиваль було надзвичайно важко.

Володимир Горянський прокоментував ситуацію в українському кінематографі:

- Хочеться знятися в гарному, фестивальному кіно і їздити з ним світом, представляючи Україну. Українські короткометражки перемагають на найпрестижніших фестивалях, а з повнометражними фільмами не склалося. Є люди, які можуть зняти велике кіно, але на це немає великих грошей. Від нас: артистів, режисерів, операторів, вже нічого не залежить, - додав актор, - все в руках тих, хто приймає закони. А цей фестиваль має стати звичайною річчю в Україні. Наприклад, у Відні стоїть такий же великий екран і там щовечора показують гарне кіно.

Однією з особливостей кінофестивалю має стати розкриття багатогранного музичного впливу на кінематограф, продемонструвати його потенціал, привернути увагу до майстерності кінокомпозиторів і вшанувати кращих з них. За зразок глядачам було продемонстровано уривок з картини «Ярослав Мудрий» режисера Григорія Кохана в живому музичному супроводі гітариста-віртуоза, народного артиста України Енвера Ізмайлова.

Кінопрограма ІІІ Київського міжнародного кінофестивалю відкрилася фільмом-драмою «Нє скажу» режисера Ігоря Копилова про один день з життя закоханої пари.

Крім перегляду кінофільмів кияни і гості столиці можуть зустрітися з видатними акторами українського і світового кінематографу: Яном Новицьким, Григорієм Гладієм, Еммануїлом Віторганом. А 19 вересня, в рамках співпраці ІІІ Київського міжнародного кінофестивалю і Організації Об’єднаних Націй з питань захисту навколишнього довкілля, до Києва приїде відомий американський актор Марк Дакаскос, який представить соціальну програму фестивалю: фільм «Тіні в раю», де він зіграв головну роль. Ця картина буде показана на фестивалі в День Миру.

Докладніше тут:

http://blogs.korrespondent.net/users/blog/klymchukgruh/a44506
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Киев,кинофестиваль,кино,КМКФ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.