Зірка Голлівуду Марк Дакаскос на негламурному Київському міжнародному кінофестивалі

22 вересня 2011, 16:38
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
55
Зірка Голлівуду Марк Дакаскос на негламурному Київському міжнародному кінофестивалі

Зірка Голлівуду Марк Дакаскос на "негламурному" Київському міжнародному кінофестивалі

На Київському міжнародному кінофестивалі, окрім конкурсного показу фільмів, організатори хочуть використати вплив кінематографу на вирішення екологічних проблем України. Ця соціальна програма провадиться спільно з Організацією Об’єднаних Націй і спрямована на привернення уваги українського суспільства до викидів в атмосферу шкідливих речовин. Презентувати програму приїхав спеціальний гість ІІІ Київського міжнародного кінофестивалю, зірка Голівуду Марк Дакаскос.

На прес-конференції Ольга Сумська зазначила:
- Наш фестиваль позбавлений гламуру, він більше працює в соціальному аспекті і цим є сильним. Екологічні проблеми є найголовнішими проблемами, які ми підіймаємо за допомогою ООН. В свій час, я запропонувала генеральному продюсеру кінофестивалю Федору Крату залучити до вирішення цих проблем ООН і ми бачимо, що це була правильна ідея. Київ завжди чекає свят, він гламуризований і позбавлений глибини, тут так мало мистецьких сплесків, тому ми раді показати, що робиться в кінематографічному світі, які в ньому піднімаються питання.

Марк Дакаскос пояснив свою участь в цьомц проекті:

- Я не вчений, я батько. І ми маємо докласти всіх зусиль щоб покращити становище з довколишнім середовищем, бо це відобразиться на наших дітях. Я не можу контролювати як живе моя дружина, чи сусід, але я можу контролювати себе. Якщо я можу жити чистим життям, більше ходити, менше їздити автомобілем, вживати органічну чисту їжу, то я стану прикладом для своїх дітей. Що гарного в кіно? Це те, що люди всього світу люблять, дивляться кіно і через кіно можна впливати на охорону природи. Щоправда інколи ми знімаємо погане кіно і подаємо поганий приклад – ніхто не ідеальний. Все починається з індивіду, потім переноситься в сім’ю, на роботу, на суспільство, уряд. Те, що відбувається в Україні, впливає на Америку і навпаки. Тому нам треба працювати разом, заради дітей.

У відповідь на питання чи переймається американська молодь соціальними проблемами, Дакаскос розіграв цілу сцену – спочатку щось нудно мурмотів, потім різко вдарив рукою по столу, зобразив кілька бойових прийомів (цим заставши зненацька Ольгу Сумську). Він заявив, що саме тому американські режисери застосовують „екшн” в своїх картинах і змушують аудиторію дослухатися.

- Я ніколи не бачив українського кіно, сподіваюся, перебуваючи тут, заповнити цю прогалину. Я знаю, що українці гарні землероби і що ваша історія дуже кривава. Та люди тут сильні, пройшли через війни і мені дуже цікаво пізнавати вашу країну – підвів риску під прес-конференцією Марк Дакаскос

Повне інтерв"ю з зіркою читайте тут:

http://blogs.korrespondent.net/users/blog/klymchukgruh/a44830
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: человечество,человек,фестиваль,кино,КМКФ,Марк Декаскос
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.