У Чернігові відбудеться всеукраїнський турнір з боулінгу

13 жовтня 2011, 10:21
Власник сторінки
журналіст
0
19
У Чернігові відбудеться всеукраїнський турнір з боулінгу

У Чернігові відбудеться всеукраїнський турнір з боулінгу

З 20 по 22 жовтня у розважальному комплексі «Базис» (м. Чернігів, вул. Незалежності, 12 А) відбудеться II етап Чемпіонату України з боулінгу сезону 2011-2012. Змагатимуться спортсмени Всеукраїнської федерації спортивного (десятикегельного) боулінгу.

Міжнародна Асоціація боулінгу офіційно визнана у 1979 році Міжнародним Олімпійським Комітетом. Ця організація об`єднує 116 країн. А «Всеукраїнська федерація спортивного (десяти кегельного) боулінгу була створена 29 жовтня 1999 року. Вона є всеукраїнською громадською організацією фізкультурно-спортивної спрямованості, яка об`єднує спортсменів, тренерів, суддів, інших фахівців боулінгу за версією Міжнародної Федерації боулінгу, а також прихильників цієї гри.

Федерація створена з метою заохочення та захисту законних соціальних, економічних, національно-культурних та спортивних інтересів її членів, всебічного розвитку спортивного боулінгу в Україні, підвищенні його ролі у гармонійному розвитку людини. На сьогодні Федерація налічує 194 члени: 147 чоловіків та 47 жінок.

За 11 років Федерацією було проведено 11 змагань з Кубку України та 11 змагань Чемпіонату України. Кубок України складається з 8 етапів, а це значить, що всеукраїнські змагання проходять майже щомісяця в різних куточках України. А з 20 по 22 жовтня вони проходитимуть у Чернігові! Щороку українські спортсмени–боулери беруть участь у всіх найбільших міжнародних змаганнях. За час існування ВФСБ у її скарбничці налічується 10 золотих, 5 срібних та 5 бронзових медалей, завойованих на Європейських Чемпіонатах.

Серед членів ФВСБ - 3 Майстри спорту України Міжнародного класу, 16 Майстрів Спорту України та 26 Кандидатів у Майстри Спорту України. Займаючись підготовкою спортсменів, Федерація багато уваги приділяє професійній підготовці тренерів та суддів, що могли б кваліфіковано готувати команду до виступу на міжнародній арені та проводити всеукраїнські змагання з боулінгу. На сьогоднішній день Федерація має у своєму розпорядженні 10 сертифікованих на міжнародному рівні тренерів, що пройшли відповідне професійне навчання і мають дипломи міжнародного зразка.

II-ий етап Чемпіонату України з боулінгу сезону 2011-2012 рр. буде проводитися у м. Чернігові на базі розважального комплексу «БАЗИС». Цей комплекс обладнаний 10 доріжками всесвітньо відомого виробника спортивного обладнання «Brunswiсk». До початку змагань проведено технічну сертифікацію обладнання на предмет відповідності вимогам Федерації боулінгу України. Комплекс «Базис» визнаний таким, що відповідає всім вимогам щодо проведення спортивних змагань найвищого рівня.

Чернігівщину на цьому етапі буде представляти поки що єдиний учасник – кандидат у майстри спорту Андрій Андрєєв (неодноразовий призер етапів Чемпіонату України, учасник міжнародних змагань найвищого рівня). Андрій буде виступати від імені боулінг-клубу «БАЗИС».

Більш детально про Федерацію та змагання з боулінгу можна дізнатися на офіційному сайті: www.bowling.org.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Украина,Чернигов,боулинг,вибори,політика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.