Сирні та винні вихідні у Львові

24 жовтня 2011, 12:03
Власник сторінки
0
19
Сирні та винні вихідні у Львові

Сирні та винні вихідні у Львові

Від 21 до 23 жовтня у Львові тривало міське Свято сиру і вина. Свято зібрало виноробів та сироварів з цілої України, зокрема із Закарпаття, Одещини та Криму. За три дні гостями Свята стало понад 15 тисяч львів`ян та гостей Львова.

Відрізнявся ярмарок свята розмаїттям кухні до вина: сирне фондю, сирні коники, різотто в пармезані, французьке Лардю, Бесарабська кухня, традиційні страви української кухні та багато іншого. У другий день Свята, 22 жовтня, усіх бажаючих пригощали 120-кілограмовим сирником, який виготовили пекарі відомих львівських кав’ярень.

Не обійшлось і без майстер-класів щодо правильного споживання вина. Для цього до Львова на свято завітали експерти від провідних виноробств та імпортерів - Іван Плачков (президент Українського бюро винограду та вин), Дмитро Гончарук, Александр Кульчицкий та інші. В рамках ІІ Свята сиру і вина експерти провели вишукані винні дегустації у залах палацу Потоцьких та представили власну продукцію на великому ярмарку сиру і вина у подвір’ї палацу.

Смакувати сир, вино і страви до вина можна було на справжніх винних бочках, що на святі виконували функцію столиків, а до антуражу, як зручні м’які сидіння, використовувались тюки з сіна, котрими була заповнена уся територія подвір`я палацу Потоцьких. Свято відбувалось під музику львівських гуртів, а хедлайнерами свята були «Плач Єремії» та вокальна формація «Піккардійська терція».

фото: Тарас Чайківський
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Львов,экономика,вино,сыр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.