В галереї Art-Mix відкрилася виставка прикарпатських художників

25 жовтня 2011, 11:49
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
34
В галереї Art-Mix відкрилася виставка прикарпатських художників

В галереї Art-Mix відкрилася виставка прикарпатських художників

Пізнім дощовим осіннім вечором, коли київські будинки стоять темними, непривітними брилами, здається, що життя завмирає і все живе тулиться до тепла, мріючи про сонячні дні.

Але насправді за сірими стінами ховаються справжні скарби, варто лиш їх віднайти. Саме в такому, зовні нічим не привітному будинку розпочалася виставка п’яти художників, які свого часу навчалися малярству в Івано-Франківську. Знайти галерею Art-Mix доволі просто - будь-яким видом транспорту треба добратися до Лук’янівської площі, знайти на вулиці Мельникова будинок під номером 6, обійти його, зайти в арку і потрапити в полон яскравих фарб, на які багаті роботи Юрія Писаря, Михайла Дейнеги, Андрія Рошканюка, Владислава Симчича, Михайла Тимчука.

Ідею виставки, яка об’єднала полотна прикарпатських художників, висунула куратор проекту Тетяна Грекова. Це не лише однодумці, яких поєднує любов до відкритих кольорів, але й приятелі в повсякденному житті. Їх картини не залишають байдужими. Експресія і рух що пульсують на полотнах з циклу „Балет” і, особливо, на картині „Віхола” характерні для Юрія Писаря. Але він розкривається з несподіваного боку спокійними кримськими пейзажами й романтично-щемливим „Блакитним контражуром”. Тривогою за долю людства, глибокою печаллю і гордістю за сина пробирає до найпотаємніших куточків єства ікона Михайла Тимчука „Годувальниця”. Буяння квітів захоплює шанувальників мистецтва Михайло Дейнега. Сміливим експериментом з кольором запам’ятовується цикл „Кольорові візії” Владислава Симчича і він же запрошує мандрувати західноукраїнськими замками. Пізнати таємниці нічного Києва допомагає Андрій Рошканюк. Нічне місто, дощ, світло ліхтарів манять вийти на вулицю, а поряд Андрій оспівує в полотнах красу осіннього листя з його неповторною жовтогарячістю.

Виставка буде працювати до кінця листопада і відвідати галерею „Art-Mix” можна в будні дні з 10:00 до 18:00, а в суботу з 10:00 до 14:00 за адресою: вул. Мельникова, 6 (ст. м. «Лук’янівська»).

Інтерв`ю з художниками тут:

http://blogs.korrespondent.net/users/blog/klymchukgruh/a47257

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: выставка,фильм,художник,виставка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.