Будівництво храму на Замковій горі: історична справедливість чи міжконфесійний розбрат?

30 жовтня 2011, 14:23
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
14

Будівництво храму на Замковій горі: історична справедливість чи міжконфесійний розбрат?

Білоцерківці протестують проти спорудження на Замковій горі церкви, яка, чисто здогадно, дала назву місту. Земельна ділянка передана благодійному фонду Костянтина Єфименка (заст. міністра з розвитку інфраструктури). УПЦ Московського Патріархату вже заявила претензії на майбутній храм, хоча в місті їй належить понад 10 ділянок.

Забудовник аргументує будування церкви відновленням історичної справедливості, ніби-то саме на Замковій горі стояла церква св. Юрія. Розкопки, які проведені на сьогодні, не підтвердили цю версію. Археологи знайшли лише рештки оборонних валів XI ст., фортифікаційних споруд XVII ст. та господарчих споруд пізнішого часу.

Таким чином мова йде про звичайнісіньке захоплення земельної ділянки панівної над містом УПЦ МП, прикрите благодійним фондом.

Детальніше про ситуацію в Білій Церкві тут:

http://blogs.korrespondent.net/users/blog/klymchukgruh/a47813
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: митинг,строительство,Белая Церковь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.