Фронт змін на Чернігівщині підбив результати акції Україна проти Януковича

02 грудня 2011, 14:44
Власник сторінки
журналіст
0
13
Фронт змін на Чернігівщині підбив результати акції Україна проти Януковича

«Фронт змін на Чернігівщині підбив результати акції «Україна проти Януковича»

В Експертному клубі «Чиста політика» відбулася прес-конференція депутатів політичної партії «Фронт Змін» Олександра Нерети, Сергія Кирієнка та Ярослава Демченкова, куратора Національної ініціативи «Хода проти смерті», на тему: «Підведення підсумків всеукраїнської акції «Україна проти Януковича». Вона була ініційована Фронтом Змін та розпочалася в середині жовтня. В ході акції активісти партії зібрали майже шість тисяч підписів громадян проти політики чинного президента.

Під час прес-конференції організатори заходу оголосили підсумки акції по Чернігівській області, а також висловили своє ставлення до дій нинішньої влади.
«Для нашої партії акція – це прояв демократії і свободи», - наголосив Олександр Нерета.
Також депутат дав свою оцінку діям президента і Уряду: «Хотів би сказати, що акція була спровокована тим, що за два роки правління влада фактично підвела країну до краю прірви. А за цією межею - політична і економічна ізоляція України. Коли Віктор Янукович балотувався у президенти України, він пропагував програму «Україна для людей», обіцяв покращення життя, позитивні зміни в економічному плані. Але всі ми бачимо, що з цього вийшло. Зараз Україна перетворюється в закрите акціонерне товариство для обраних. В Україні сьогодні заправляють кілька фінансово-промислових сімей».

Досить критично Олександр Миколайович оцінює й нові реформи: «А ви подивіться яка ситуація з підприємництвом! Після податкових реформ було фактично ліквідовано сотні тисяч підприємців, які, працюючи, забезпечували себе та свої сім`ї. І за нинішніх умов, більшість з них вже просто не підніметься з колін, і не зможе повернути свій, нехай і маленький, але бізнес. Про результати пенсійної реформи не варто й говорити, всі ми вже бачимо її результати, а це лише початок. А чого очікувати від земельної реформи? Ми розуміємо у чиїх руках зараз вся земля. Станеться те, що скоро з’являться латифундисти, які нею торгуватимуть, і країна перетвориться на ринок землі. А цього вже ніхто не зможе зупинити. Це відбувається тому, що у прийнятті реформ влада не дослухається ні до голосу народу, ні до голосу опозиції. Незабаром вибори, і люди повинні розуміти, що на всіх нас очікує, якщо влада візьме більшість у Парламенті».

Ярослав Демченков поділився досвідом депутатської діяльності, а також висловив занепокоєння економічним та соціальним становищем людей на Чернігівщині: «Я вже рік спілкуюсь з людьми із різних соціальних сфер саме як депутат. І ще не зустрічав людину, яка була б задоволена тим, що відбувається в нашій країні. Бачу лише біль розчарувань та невпевненість у завтрашньому дні. Люди доведені до відчаю. Дійшло вже до того, що вони виступають не лише проти діючого президента, а взагалі проти всіх, хто пов’язаний з владою. І готові кожного з них підняти на вила, вважаючи, що вирішать таким чином свої проблеми».

«Ми зібрали майже шість тисяч підписів по Чернігівщині. А в межах України – їх більше мільйону. Це те, що ми можемо зробити. Адже сьогодні повноваження опозиційних депутатів у радах всіх рівнів фактично зведені до нуля. А вся влада у регіонах зосереджена в руках губернаторів», - наголосив Ярослав Сергійович.

Депутат висловив сподівання, що ситуацію ще можна врятували, але діяти потрібно вже зараз: «Я, як депутат, чую на кожній сесії, що у бюджеті немає грошей. А тим часом комунальна власність, власність громади передається в приватні руки за пільговими цінами. Ця акція показала, що на сьогодні країна доведена до такої межі, що довіра до влади у людей взагалі звелася нанівець. Я боюся, що на виборах перемагатимуть лише балачки та адміністративний ресурс. Але, дивлячись на ці зібрані підписи, я радий, що у людей все ж таки жевріє надія, що їм хтось зможе допомогти. І не має значення, буде це наша партія, або якась інша».

Експертний клуб «Чиста політика»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Фронт змін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.