Ланцюг Єдності. Вперше у Коломиї

26 січня 2012, 19:59
Власник сторінки
0
35
Ланцюг Єдності. Вперше у Коломиї

Ланцюг Єдності. Вперше у Коломиї

Щасливі посмішки, емоції, лапатий сніг і безліч синьо-жовтих прапорців та кульок - саме таким запам’ятався коломиянам і гостям міста цьогорічний день 22 січня. Майже 300 людей утворили живий ланцюг від ратуші до Музею писанки, нагадавши про події 1919 року, коли було проголошено акт возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Такий масштабний флеш-моб у Коломиї проводять вперше, проте, як стверджують організатори, захід перевершив очікування. Керували процесом голови студентських рад наших вишів - Денис Угорчук, Олег Глиняйлюк, Назар Удуд й Інна Якуб’як.     

- Не скажу, що моя ідея була спонтанною. Такі флеш-моби вже проводились у різних містах України, але Коломия якось залишалась осторонь, – зауважує автор ідеї Денис Угорчук. – І от напередодні цьогорічного Дня соборності, вкотре перечитуючи цікаві факти, історію, замислився. Уявив собі такий живий ланцюг у нашому місті. Справді, чому зараз немає того духу і єдності, який був колись? Невже ми, здобувши незалежність, не можемо її відстояти? Хіба ж теперішнє покоління не є патріотами? Тому вирішив всім і насамперед собі довести, що Коломия може створити ланцюг єдності. Його задум підтримало багато знайомих, зокрема, і Молодіжна рада. Витрачені зусилля і час вартували того результату, який побачили всі мешканці писанкового міста. Не дивлячись на негоду, студенти від самого ранку роздавали перехожим стрічки, кульки і прапорці з символікою України. Грілися теплою кавою і передчуттям чогось особливого. Перед початком флеш-мобу професійні художники малювали на обличчях усіх охочих тризуби і серця з надписом: «Я люблю Україну».

І ось - час пік. Юні й вже сивочолі патріоти міцно стискають долоні один одного. До них приєднуються перехожі, а вже з самого початку ланцюга учасники з рук у руки передають державний прапор. Живий ланцюг завершили символічним кругом навколо пам’ятника Тарасові Шевченкові, державним гімном і гордим: «Слава Україні!». Олег Глиняйлюк переконаний: такий флеш-моб був потрібним Коломиї, адже чимало мешканців цікавилися, що сьогодні за свято. – Прийшло багато молоді, що не може не тішити, – каже Олег. – Значить, є ще та національна самосвідомість і готовність діяти. Це дійство нагадало кожному, що він – українець. Опісля основного дійства студенти вирушили до пам’ятника Степану Бандері, вітаючи усіх перехожих зі святом. Організатори обіцяють: наступного року акція буде набагато масштабнішою. А ще дякують всім волонтерам, які допомогли в проведенні й організації заходу, зокрема, придбали прапорці, кульки, роздруковували афіші. До речі, це чи не єдиний захід, який пройшов без політичних партій і символік.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: праздники,Юлия Тимошенко,Янукович,Прикарпатье,сказка,День Соборности,політика,казка,fentezi
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.