Молоді аналітики спостерігатимуть за виборами 2012 року у Чернігівській області

26 лютого 2012, 20:40
Власник сторінки
журналіст
0
16
Молоді аналітики спостерігатимуть за виборами 2012 року у Чернігівській області

Молоді аналітики спостерігатимуть за виборами 2012 року у Чернігівській області

17 лютого 2012 року об 11:00 в Експертному клубі «Чиста політика», що знаходиться за адресою м. Чернігів, вул. Полуботка, 6-а, відбулася стартова прес-конференція «Молодіжна аналітика. Прозорі вибори. Локальна демократія».

Організатором прес-конференції виступив Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень. Захід відбувся за підтримки National Endowment for Democracy.
Під час заходу віце-президент Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень Юрій Вдовенко презентував новий проект «Сприяння молоді у спостереженні за виборами». Він зазначив, що даний проект ставить за мету розвинути локальні демократичні ініціативи шляхом залучення активістів молодіжного громадського руху Чернігівської області до процесу аналізу виборчої кампанії 2012 року для підвищення її прозорості.

Менеджер проекту Максим Корявець розповів про основні заплановані проектні заходи.
Зокрема, він повідомив, що проект буде реалізовано за період з 1 лютого по 31 грудня 2012 року у три етапи.
Перший етап – підготовчий – буде спрямовано на розробку параметрів відбору майбутніх учасників тренінгів з навчання моніторингу виборчого процесу.
Другий етап – навчальний – передбачатиме проведення навчання майбутніх політичних аналітиків. Планується, що до кінця квітня буде завершено відбір 25-ти молодих активістів із кожного району Чернігівської області. Відібрані учасники візьмуть участь у серії із трьох триденних тренінгів, присвячених вивченню тем, що допоможуть їм ефективно проводити моніторинг виборчого процесу у майбутньому. Зокрема, у рамках тренінгів учасникам буде надано можливість ознайомитися із основами аналітичної діяльності, основними прийомами написання аналітичних документів, отримати знання у сфері моніторингу виборчого процесу та політичного аналізу.
Третій етап – інформаційно-аналітичний – найважливіший етап. Протягом цього етапу молоді політичні аналітики матимуть змогу використати отриманні знання на практиці, приймаючи участь у процесі моніторингу виборчого процесу на території Чернігівської області.
Проміжні результати моніторингу будуть оперативно розміщуватися на спеціально створеному сайті «Поліський тиждень», а також публікуватися в електронному бюлетені «Поліський тиждень: Чернігівщина крізь призму підготовки до виборчої кампанії 2012 року». Протягом серпня – жовтня 2012 року заплановано опублікувати 6 випусків даного бюлетеня.
Результати моніторингу увійдуть до друкованого звіту «Парламентські вибори 2012 очима молоді: погляд з Чернігівщини», що буде опубліковано після дати проведення виборів. А молоді політичні аналітики матимуть також змогу відпрацювати свої навики публічних виступів під час заключної прес-конференції.
Метою проекту «Сприяння молоді у спостереженні за виборами», що здійснюється Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень за підтримки National Endowment for Democracy, є розвиток локальних демократичних ініціатив шляхом залучення активістів молодіжного громадського руху Чернігівської області до процесу аналізу виборчої кампанії 2012 року для підвищення її прозорості.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Выборы,Чернигов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.