Акція проти будівництва дельфінарію в київському зоопраку

15 березня 2012, 11:50
Власник сторінки
0
16
Акція проти будівництва дельфінарію в київському зоопраку

Акція проти будівництва дельфінарію в київському зоопраку

15 березня відбудеться засідання Київської міської ради, на якій київські депутати будуть розглядати проект рішення щодо будівництва дельфінарію на території київського зоопраку. Природоохоронці та небайдужі громадяни виступають категорично проти побудови в зоопарку вже другої у столиці в’язниці для дельфінів.

"Будівництво океанаріуму у Київському зоопарку - черговий комерційний крок, через який дельфінів утримуватимуть у неволі у неприродних для них умовах" - переконані захисники тварин. Київ розташований за 400 км від морського узбережжя, дельфіни утримуються в штучно підготованій воді, в яку додається хлор для дезінфекції. Тварини вимушені знаходитися в обмеженому просторі, збідненому оточенні, брати участь у виступах, система тренувань до яких заснована на відчутті голоду. Постійний стрес, неякісне ветеринарне забезпечення, шумове забруднення, нестача руху, шкіряні захворювання, хвороби внутрішніх органів є причиною передчасної смерті дельфінів.

Дельфіни занесені до Червоної книги України, Червоного списку Міжнародного Союзу охорони природи, Червоної книги Чорного моря, охороняються Бернською та Боннською конвенціями, угодою АССОВАМS.

Використання та відлов дельфінів у комерційних цілях заборонені Законом України «Про Червону книгу України». Вилов дельфінів у природі заборонений спеціальним мораторієм Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Киев,КГГА,дельфины,акция,дельфинарий
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.