Анатолій Гриценко в клубі Чиста політика

06 квітня 2012, 03:36
Власник сторінки
журналіст
0
16
Анатолій Гриценко в клубі Чиста політика

Анатолій Гриценко в клубі Чиста політика

22 березня в Eкспертному клубі «Чиста політика» відбулась прес-конференція народного депутата України, лідера партії «Громадянська позиція», Анатолія Гриценка. Представники ЗМІ та ГО отримали відповіді на найбільш актуальні та резонансні питання суспільного-політичного життя-країни.
Непрозорість влади, яка йде по всій вертикалі – одна з головних проблем неблагополуччя країни вважає політик.
«З корупцією боротися легко, коли боротьба розпочинається з першого крісла. Якщо не боротися, то там вона і залишається. І потім всі чиновники по вертикалі – і призначений, і обраний будує своє Межигірря, свої мутні води непрозорості і на тому заробляє», - зазначив він.
Пан Гриценко розповів і про своє ставлення до соціальних ініціатив Президента. Він зазначив, що пенсії та зарплати мають бути гідними, але вони неодмінно мають базуватись на економічних показниках розвитку країни. Сьогодні ми маємо фальшивий соціальний пакет.
«25 млрд. грн. на соціальні потреби – це частина того «доходу» , який влада собі хотіла за рік украсти. Вони значно більше крадуть, а цю частину під тиском низького рейтингу і виборів, що наближаються, віддати людям, найбіднішим прошаркам, щоб спонукати їх підтримати владу. А потім у наступному бюджеті доберуть з лихвою у тих самих людей», - заявив він.
«Жодної реформи в країні нема, всі реформи – блеф», - вважає Анатолій Гриценко.
Відбудова України «за Гриценком» повинна відбуватись наступним чином:
1. Вивід заробітних плат з тіні шляхом зняття оподаткування фонду зарплат.
2. Поступове планове, а не під вибори, підвищення заробітних плат.
3. Перехід в режим «економічного егоїзму» - підвищення платоспроможності громадян, переорієнтація з експорту на продажі всередині країни. «В умовах світової кризи ніхто не чекає нас на міжнародних ринках», - зазначає він.
4. Створення нових робочих місць та відмова від пов’язаних кредитів, через які ми втрачаємо робочі місця (коли наші робочі місця віддаємо іноземцям ).
5. Припинення брутального знищення підприємців на митницях.
6. Знищення інституту «смотрящих», створеного командою Януковича, завдяки якому продовжується зрощення криміналу з правоохоронними органами.
7. Припинення «ручного» регулювання питань в ВР. Пан Гриценко наголосив, що ми не повинні допустити продаж останнього стратегічного ресурсу України (те, що сьогодні намагається робити влада) – газотранспортної системи.
«Після президентських виборів, після зміни влади ПР повинна і буде розпущена, а її вище керівництво піде під суд. Це треба зробити обов’язково як щеплення для того, щоб будь-яка політична партія, яка приходить до влади, не дозволяла собі розгорнути країну на 180 градусів в питаннях зовнішньої політика, зростити кримінал з правоохоронними органами, перетворити Парламент на машину для голосування, знищити місцеве самоврядування, в ручному режимі розпоряджатись всіма національними багатствами, які були створені до того десятиліттями», - підсумував свій виступ лідер «Громадянської позиції».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Гриценко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.