Андріївський узвіз. Навіяний смуток та жах

18 квітня 2012, 20:57
Власник сторінки
0
16
Андріївський узвіз. Навіяний смуток та жах

Андріївський узвіз. Навіяний смуток та жах

Вже так вийшло, що на вихідних мені випала нагода відвідати Андріївський узвіз та його найближчі околиці. Хоч на дворі була вже темна ніч, побачена картина навіяла гіркий смуток та великий жах за рідний Київ.

Андріївського узвозу більше як й нема. Тиша, жодного голосу та шелесту навкруги. Лише перериті, піщяні пагорби, на яких лежать дерев`яні дощечки, щоб переходити частини вулиці та відкриті каналізаційні люки, в яких шумить вода. Ще ніколи раніше я не бачила узвіз в такому стані. Вулиця, на якій безліч народних митців продавали картини, вишивки, свої роботи, на якій завжди був величезний потік жителів міста та іноземців. Вулиця, на якій грала класична музика та на якій відвідувачи сиділи в ресторанах просто під відкритим небом. Цього всього більше немає. Як немає ніде і знятої бруківки. Цікаво повернуть її згодом назад чи просто заасфальтують як будь-яку іншу вулицю міста?

Далі внизу - житлові будиники, на верхніх поверхах яких горіло світло. Незрозуміло, як люди виходять з них, добираються на роботу та пересуваються в татешніх місцях.

Вже ближче до вулиці Боричів Тік, за огородженим зеленим забором розташований пустир, на якому знесли всі маленькі та характерні для цих місць будинки.

А вже на самому Току також стоять перекошені будинки з вибитими шибками та горами сміття навколо. Все це спонукало на роздуми. Як можно було так познущатися над серцем Києва? Як можно було викреслити вулицю, якою ходили герої Булгаковських романів: Микола та Алексій Турбіни, Мастер та Маргарита? Може це й є вандалізм? Вважаючи, що до Євро-2012 залишилось 50 днів, я не уявляю як можно повернути Андріївський узвів до його нормального стану, який він мав влітку та на початку осені. І це ми готові до Євро?
Мені стало сумно і страшно за рідне місто. Не можна просто взяти та знищити історію. Андріївський узвіз - це більше ніж історія. Це окреме життя, сповнене українським колоритом.

Панове, перед тим як руйнувати історію та архітектуру такого великого міста замисліться? А воно того варте?
До Вашої уваги ряд фотографій, яким був Андріївський узвіз до реконструкції.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Киев,строительство,Андреевский спуск
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.