Сергій Жадан - сучасний втілювач Свободи

07 травня 2012, 12:30
Власник сторінки
Гид
0
32

Сергій Жадан - сучасний втілювач Свободи

Кореспонденти каналу Study Planner зустрілися з Сергієм Жаданом, який відомий і в України, і за кордоном як поет, прозаїк, перекладач, громадський діяч, організатор культурних акцій і фестивалів. Але як педагог і вчений Сергій відомий менше, а він між іншим досліджував український футуризм, захистив кандидатську дисертацію про творчість Михайля Семенка, працював викладачем кафедри української та світової літератури Харківського педагогічного університету імені Григорія Сковороди.
Твори Жадана є найактуальнішими у наш час. Їх читають люди всіх поколінь, але найбільше вони подобаються молоді. Не випадково твори письменника і поета були включені у шкільну навчальну програму.
Ось уривок пост-есе «Над прірвою у житі»:
«Існує два найбільш невдячних заняття: засуджувати тих, хто не витримав, і закликати інших триматись. Кожен сам вибирає, на оборону якої країни йому працювати. Але ось я познайомився з цими дивними людьми і мені чомусь хочеться їм ще і ще раз говорити: ви головне тримайтеся, добре? Тому що коли ви зламаєтесь, після вас може нікого більше й не бути. Тому що коли ви перестанете читати, писати просто не буде для кого. Тому, врешті-решт, що коли ви всі поїдете, у вашому театрі ніколи не буде аншлагу.»
Відеоінтерв’ю з Сергієм Жаданом. Докладніше про Сергія Жадана читайте на блозі Study Planner http://blog.sp.kh.ua/2012/02/sergij-zhadan-suchasnij-vtilyuvach-svobodi/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: литература,поэзия,Жадан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.