Свято футболу, що дає надію. Змагання на Майдані Незалежності

07 травня 2012, 21:52
Власник сторінки
0
26
Свято футболу, що дає надію. Змагання на Майдані Незалежності

Свято футболу, що дає надію. Змагання на Майдані Незалежності

5 травня, прямо на Майдані Незалежності, відбулась фінальна частина всеукраїнських футбольних змагань за Кубок «Україна без сиріт». Шанс зіграти прямо на головній площі країни, за результатами попередніх відбіркових ігор, вибороли команди з Одеської, Херсонської, Закарпатської областей, а також команда з АР Крим.
В рамках свята всі діти-сироти приєднались до урочистої карнавальної ходи по вулиці Хрещатик, а вже безпосередньо на Майдані Незалежності, де було встановлене футбольне міні-поле, на юних спортсменів чекало багато приємних сюрпризів.

Підтримати дітей та поділитись досвідом, з Донецька приїхав видатний футболіст, тренер по техніці в юнацькій академії ФК «Шахтар», Олег Пестряков. Спостерігаючи за грою, Олег Ігорович з професійної точки зору оцінив рівень та здібності гравців, а також зазначив, що, можливо, помітив декількох потенційних вихованців для юнацької академії ФК «Шахтар». Загалом, тренер Пестряков майже весь день провів спілкуючись з учасниками змагань, надаючи професійні поради та життєві настанови. Оскільки доля Олега Ігоровича теж видалась не надто легкою, поговорити з дітьми було про що.

Незабутнім подарунком для хлопців став також візит легендарного футболіста, одного з тренерів київського «Динамо», Андрія Гусіна, який не лише вболівав за них, але й влаштував для своїх шанувальників майстер-клас та справжні автограф та фотосесії.

До «Свята футболу, що дає надію» долучились й видатні представники інших видів спорту. Зокрема, пам’ятні подарунки та свої теплі вітання юним футболістам передали славнозвісні боксери Віталій та Володимир Клички. «Ніколи не здаватись та вірити в перемогу», - саме з такими словами звернулись до дітей-сиріт представники благодійного фонду братів Кличків. А від Професійної Ліги Стронгменів, привітати дітей приїхав Олексій Копишинський, майстер спорту з вільної боротьби та рекордсмен України.

Отже, чудових вражень та бурхливих емоцій було більш, ніж достатньо, що лише підсилило натхнення та прагнення перемогти.
І ось всі ігри зіграні, турнірна таблиця заповнена, і заповітний Кубок «України без сиріт» знайшов свого володаря.

Церемонію нагородження провели почесні гості Юрій Павленко, Уповноважений Президента України з прав дитини, Роман Корнійко, Президент МБФ «Отчий дім», Микола Кулеба, начальник Служби у справах дітей КМДА, а також Олег Пестряков.

Перше місце за результатами всеукраїнських футбольних змагань серед шкіл-інтернатів посіла команда з Одеси, друге – Закарпатська область, третє – Херсон, а почесні дипломи за вихід у півфінал отримала команда з АР Крим. Дипломи були підписані Андрієм Гусіним та Олегом Пестряковим, що, без сумніву, лише підсилило їх значення для юних футболістів. Всі учасники змагань отримали памятні подарунки та медалі. А головне, юні спортсмени переконались, що мрії збуваються.

Не оминули своєю увагою «Свято футболу, що дає надію» й різноманітні ЗМІ. І ось наші маленькі чемпіони не лише переможці, але й герої національних новин, що самостійно змогли сказати всій Україні: «Надія є».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: футбол,сироты,Майдан Незалежности,Хрещатик
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.