Прес-пікнік на День журналіста

09 червня 2012, 10:39
Власник сторінки
Прес-служба
0
15
Прес-пікнік на День журналіста

Прес-пікнік на День журналіста

7 червня 2012 року відбулося святкування Дня журналіста за участю Голови Державної служби молоді та спорту Равіля Сафіулліна, Першого заступника Голови Служби Сергія Глущенка та заступника Голови Державної служби Вадима Сисюка.

Гостями свята стали журналісти, що висвітлюють теми спорту та молодіжної політики. Вітали учасників свята відомі спортсмени: Олександр Заваров, Георгій Зантарая, Денис Беринчик, представники українського шоу-бізнесу Наталія Валевська, Oksi та Олександр Кривошапко.

Зустріч із журналістами відбулася в одному із затишних куточків передмістя столиці та перетворилася у справжнє свято спорту та рухової активності. Трудівники пера та мікрофона змогли пограти у футбол, настільний теніс, дартс, позмагатися в ловлі риби.

Акція також відбувалася в рамках Національного соціального проекту до Євро-2012 "Давай разом!", одним із організаторів якої є Державна служба молоді та спорту України. Проект рухливого дозвілля та навчання гри у футбол для дітей та молоді задіяв десятки тисяч хлопців та дівчат по всій Україні.

"Підтримати не лише професійних спортсменів, а донести спортивні традиції до кожного дому, зробити спорт та здоровий спосіб життя модним серед дітей та молоді – головне завдання в сфері спорту", – наголосив, виступаючи перед присутніми Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

Він розповів, що Державною службою молоді та спорту та її партнерами – міжнародними та громадськими організаціями два роки тому, було організовано Національний соціальний проект, приурочений до Євро-2012 "Давай разом". Проект включає в себе три підпроекти "Червона картка", "Другий тайм" та "Чесна гра". На проект не потрачено жодної державної копійки

З метою проведення рекламної кампанії, у містах та районах України розміщено плакати, бігборди, сіті-лайти, де українські знаменитості: Андрій Шевченко, Ані Лорак, Гайтана показують червону картку різним негативним явищам в суспільстві. Зокрема, український силач Василь Вірастюк показує червону картку проти насильства. "Ні - насильству в сім`ї, сильні – не ображають" – закликає український богатир.

Окрім цього, Равіль Сафіуллін зазначив, що в рамках Року спорту та здорового способу життя спортивні заходи проводяться по всій Україні. У загальноосвітніх навчальних закладах проведені уроки на тему "Спорт і фізичне виховання - утвердження здорового способу життя та зміцнення миру". По всій Україні має бути облаштовано в цей рік близько 30 000 майданчиків.

Великий резонанс у суспільстві отримав "Національний кубок шкільного футболу Євро-2012" - більше десяти тисяч команд, вісім тисяч матчів, мільйони вболівальників – такий підсумок «Національного кубку шкільного футболу Євро-2012», фінал якого відбувся 12 травня на головній арені країни – НСК "Олімпійський" у присутності 46-тисячної аудиторії.

Всеукраїнський центр фізичного здоров`я населення "Спорт для всіх", який має відділення в кожному регіоні з початку року, провів три масштабні всеукраїнські заходи та 1200 різноманітних акцій по всій Україні, участь в яких взяло більше 40 тис. осіб (зокрема, Сімейні змагання "Мама,тато, я – спортивна сім`я, «Веселі старти»).
Загалом в масових заходах в рамках проведення Року спорту та здорового способу життя взяло участь 1,5 млн людей.
"Щоб бути здоровим, треба починати в першу чергу з самих себе, відповідальність кожного за своє здоров`я, за здоров`я своїх дітей – це має вийти на перший план в роботі з нашими громадянами. І в цьому важливу роль мають відігравати засоби масової інформації," – підсумував Равіль Сафіуллін .
 
Олімпійську базу в Конча-Заспі відремонтують та почнуть забудовувати новими об’єктами

Вже цього року будуть проведені проектні роботи з будівництва басейну, льодової арени, легкоатлетичного манежу та стадіону на Олімпійській спортивній базі в Конча-Заспі.
Про це 7 червня 2012 року журналістам повідомив заступник Голови Державної служби молоді та спорту Вадим Сисюк.
Він зазначив, що без формування сучасної інфраструктури не може бути й мови про розвиток спорту в державі. Одним з пріоритетів є розвиток наразі кращої бази в країні - Олімпійського навчально-спортивного центру "Конча-Заспа", яка водночас не відповідає світовим стандартам. Тут тренується загалом близько 25% українських спортсменів, котрі виступають в спорті вищих досягнень. Напередодні Олімпійських Ігор-2012 року база заповнена практично на 100%, тут проходять збори члени національної олімпійської збірної.

Заступник Голови Служби повідомив, що відповідно до запланованого розподілу Урядом бюджетних коштів, в 2012 році на реконструкцію і будівництво спортивних споруд, що перебувають в сфері управління Держмолодьспорту, планується виділити понад 39 млн грн, з яких майже 18 млн.грн призначено на Базу в Конча-Заспі. "А це - продовження капітального ремонту із заміни системи вентиляції навчально-спортивного комплексу, капітальний ремонт чотириповерхового готелю для спортсменів. А головне - проведення проектних робіт на будівництво в "Конча-Заспі" басейну, льодової арени, легкоатлетичного манежу та легкоатлетичного стадіону", - сказав Вадим Сисюк.

Заступник Голови Служби нагадав, що Олімпійський навчально-спортивний центр "Конча-Заспа" рішенням Уряду виділено в окремий суб’єкт господарювання в сфері управління Держмолодьспорту, зараз готуються документи про внесення його до переліку баз олімпійської підготовки та звільнення від сплати податку за землю.

Вадим Сисюк додав, що також передбачається в 2012 році провести капітальний ремонт Олімпійсько-навчального спортивного центру в Чернігові, Ворохтянської високогірної бази "Заросляк" на Івано-Франківщині, де, окрім цього, також заплановано побудувати новий спортивний майданчик. Будуть виділені кошти на проектні роботи з будівництва Олімпійського центру підготовки Національних команд України з водних видів спорту в Херсоні та критого ковзанярського стадіону на "Льодовому стадіоні" в Києві.

За словами заступника Голови Служби, в Єдиному електронному реєстрі спортивних споруд (http://www.sportsporudy.org.ua/), запровадженому минулого року Державною службою молоді та спорту України, на даний час вже зареєстровано понад 4 000 спортивних об’єктів країни.

Для довідки: Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» був зведений у 80-х роках минулого століття.
Розбудову Олімпійської бази в Конча-Заспі розпочнуть зі зведення критого легкоатлетичного манежу, далі будуватимуть плавальний басейн, криту льодову арену, універсальні спортивні комплекси для боротьби, спортивної та художньої гімнастики, важкої атлетики та фехтування, легкоатлетичний стадіон.

Основні технічні вимоги до споруд Олімпійської бази в Конча-Заспі мають відповідати сучасним світовим стандартам, з тим щоб спортсмени могли першокласно тренуватися, бути конкурентноздатними, а на спортивних об’єктах можна було приймати змагання міжнародного рівня.

Для довідки: У країні функціонує 104839 спортивних споруд, а саме: 1108 стадіонів з трибунами, 11738 майданчиків з тренажерним обладнанням, 1344 тенісні корти, 11730 футбольні поля, 16234 приміщення для фізкультурно-оздоровчих занять, 17176 спортивні зали, 593 плавальних басейнів (52 – 50метрові, 420 – 25 метрові).
 
155 українських спортсменів-інвалідів вже вибороли право на участь у ХІІІ літніх Паралімпійських іграх- 2012 року

Станом на 1 червня цього року 155 українських спортсменів-інвалідів вибороли право на участь у головних змаганнях чотириріччя для паралімпійців - ХІІІ літніх Паралімпійських іграх 2012 року. Про це 7 червня 2012 року на зустрічі з нагоди Дня журналіста повідомив Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін. Участь у традиційній зустрічі керівництва Держмолодьспорту з представниками преси з нагоди їх професійного свята також взяли Перший заступник Голови Служби Сергій Глущенко, заступник Голови Служби Вадим Сисюк, відомий футболіст Олександр Заваров, чемпіон світу з дзюдо, майбутній учасник Олімпіади -2012 року в Лондоні Георгій Занатрая, срібний призер Чемпіонату світу з боксу Денис Беринчик та ін..
Українські паралімпійці братимуть участь у 12 видах спорту (веслування академічне, велоспорт, волейбол сидячи, дзюдо, легка атлетика, настільний теніс, пауерліфтинг, плавання, стрільба кульова, стрільба із лука, фехтування на візках, футбол ДЦП), загалом це 128 ліцензій.

Ще 8 спортсменів очікують розподілу запрошень двосторонньої комісії Міжнародного Паралімпійського Комітету.
Остаточний розподіл паралімпійських ліцензій відбудеться в червні 2012 року за даними Міжнародного Паралімпійського Комітету.
У 2011 році національні збірні команди з паралімпійських видів спорту завоювали 193 медалі, з них на чемпіонатах світу - 23 золотих, 19 срібних, 18 бронзових нагород; на чемпіонатах Європи - 51 золоту, 48 срібних, 34 бронзових нагороди.
У поточному році спортсмени-інваліди брали участь в чемпіонаті світу, чемпіонаті Європи та 24 Кубках світу і міжнародних змаганнях з літніх паралімпійських видів спорту, на яких здобули 46 золотих, 32 срібні та 26 бронзових медалей.

256 українських спортсменів вже вибороли право участі в Олімпіаді-2012 року в Лондоні

256 українських спортсменів у 26 видах спорту виконали кваліфікаційні нормативи та здобули право виступати на літніх Олімпійських Іграх ХХХ Олімпіади 2012 року у Лондоні. Ще частина ліцензій буде визначатися в червні-липні за рейтингом міжнародних федерацій.
Про це повідомив 7 червня 2012 року під час зустрічі з журналістами Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.
Голова Державної служби повідомив, що у 2012 році українські спортсмени взяли участь у понад 380 міжнародних змаганнях найвищого рівня, на яких вибороли в олімпійських видах спорту 22 золотих, 35 срібних та 44 бронзових медалей.
Відкриття ХХХ літньої Олімпіади в Лондоні відбудеться 27 липня 2012 року. Під час Олімпіади пройдуть змагання із 32 видів спорту, на них буде розіграно 302 комплекти нагород. За попередніми прогнозами, всього змагання зберуть понад десять з половиною тисяч спортсменів з усього світу.
Нагадуємо, що 21 липня 2012 року на головній площі України у м. Києві - Майдані Незалежності заплановано урочисті заходи - офіційна церемонія проводів українських олімпійців на Ігри ХХХ Олімпіади до Лондона.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.