Фольклорний фестиваль Свароже коло в Дніприпетровській області

10 липня 2012, 17:16
Власник сторінки
журналіст
0
17
Фольклорний фестиваль Свароже коло в Дніприпетровській області

Фольклорний фестиваль Свароже коло в Дніприпетровській області

Фольклорний фестиваль «Свароже коло» в районному центрі Широке цього року обіцяв бути неперевершеним. Приготування йшли на всіх парах. Представники сіл з усього району приймали участь у святковій ярмарці, дивуючи не тільки досягненнями народних майстрів, але й традиційною національною кухнею. Чого-чого там тільки не було! - і калачі, і вареники, і карасі в сметані, і смажене порося з хроном… А пиріжки з різноманітними начинками всі навіть і не згадаєш! Ну, і як годиться, напої власного виробництва теж вражали різноманіттям.

Пахощі від усіх цих страв дурманили голову, примушуючи ковтати слинку. На превеликий жаль, пиріжками ніхто не пригощав, і купити принаймні хоч якого-небудь бутербродика було неможливо. Чекали народного обранця Дмитра Шпенова, котрий чомусь затримувався.

Не обминули цей фестиваль і криворіжці. Чудові роботи відомої майстрині-вишивальниці Романії Собчак збирали коло себе знавців та шанувальників. Знайомив бажаючих з історією краю Микола Бабенко – краєзнавець, власник музею. Учасники Ведичного філософського фольклорного клубу «Світовид» під керівництвом Наталі Кудрякової також, без сумніву, змогли б порадувати глядачів своїм мистецтвом – та почалася гроза.

За зовсім короткий час від ярмаркового містечка не залишилося й сліду. Ураганний вітер поперекидав столи, позносив палатки, пообламував дерева. Спалахували блискавки, гуркотів грім. Почалася злива. Дощ разом із градом лив неначе з відра. Сховатися під парасолькою було просто нереально. 
 
Коли все скінчилося, сумно було дивитися на змокрілих до останньої нитки учасників фестивалю, на спотворені, донедавна такі гарні, калачі, поламані містечка. Добре хоч прапорів Партії регіонів, як завжди, не було зовсім, а святкові прапорці швидко змогли позбирати. Тут і депутат з’явився. Демонструючи єдність з «потерпілими» , мужньо відмовився від парасольки, через що одразу ж вимок.
Народ від хвилювання, що довелося пережити, жадібно накинувся на вцілілу їжу. Взагалі, не все було так погано. Знайшлося, чим почастувати Д.Шпенова та його супроводжуючих. І супчик, зварений на кострі, був дуже доречним. Святковий настрій було відновлено. Народний обранець пошуткував, що цьогорічний фестиваль запам’ятається надовго. Свято, хоч і недовго, тривало…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: фестиваль,культура,Днепропетровская область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.