Казка для дорослих та дітей

26 грудня 2014, 19:48
Власник сторінки
журналіст
0
152
Казка для дорослих та дітей
Фрагмент з вистави "Маленький принц". Фото автора.

Такої кількості глядачів в Криворізькому академічному театрі музично-пластичних мистецтв «Академія руху» 19 грудня на прем’єрному показі фантастичної історії для дітей та дорослих «Маленький принц» за

Запрошених вочевидь було значно більше, ніж місць у залі. За репліками відвідувачів театру можна було зрозуміти, що  чиновники надто пізно згадали про  дітей з зони АТО, запросивши їх майже в останню мить. Колектив «Академії руху» дуже шанує своїх глядачів, тому поза дверима не залишили нікого. Терміново встановили додаткові крісла та стільці. З деяким запізненням, але показ вистави розпочався і пройшов з великим успіхом.

Особисто мене вразила велика кількість дітей віком 5-7 років. Як сприйматимуть вони виставу? Адже у загальноосвітній школі творчість Антуана де Сент-Екзюпері  вивчають  аж у 7 класі.

- Ця казка -  один з яскравих спогадів мого дитинства, - відповів на запитання актор театру, режисер-постановник вистави Сергій БЄЛЬСЬКИЙ.  – Маленьких глядачів треба помаленьку підводити до тих філософських питань, про які згадується у повісті «Маленький принц»: «Ми відповідаємо за тих, кого приручили», «Поклик рідної крові у серці», «Очима головного не побачити», та інші… Про це треба говорити чим раніше, тим краще.

Попри побоювання вистава сподобалася усім. Найменші навіть намагалися взяти в ній участь, голосно вітаючись з  Ліхтарником, з захватом аплодуючи Честолюбцеві , з увагою слідкуючи за діями Короля маленького астероїда у яскравому одязі.

Креативне оформлення, костюми, декорації, підкреслювали казковість того, що відбувалося.  Сценографією вистави займалася художник  Олександра ВЄРНЄЄВА, це її перша робота, представлена на суд найвибагливіших глядачів – дітей.

- Чесно кажучи, навіть не очікував такого, - відверто сказав психолог школи №112 Олександр МАКЄЄВ, який супроводжував учнів  - дуже цікаво! Я спостерігав за реакцією дітей, бачив, що їм цікаво! Та мені і самому було цікаво! Творчо, професійно, на хорошому рівні!

Ігор ВИШНЕВСЬКИЙ, учень 3 класу цієї школи, з захватом розповів, що йому дуже сподобалася Роза, та як співає Маленький принц. Збирається обов’язково прочитати цю казку. До речі, Маленький принц (акторка Наталя Корчак) співає власним голосом.

«Усі дорослі спершу були дітьми, тільки мало хто з них це пам’ятає…» - стверджує Антуан де Сент-Екзюпері. Повіримо йому на слово, та спробуємо згадати. Можливо, для цього тільки й потрібно - більше часу проводити з власними дітьми…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Кривий Ріг,прем'єра,вистава
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.