KOZAK SYSTEM: Треба, щоб дитина знала 300 народних пісень

18 липня 2012, 21:47
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
29
KOZAK SYSTEM: Треба, щоб дитина знала 300 народних пісень

KOZAK SYSTEM: Треба, щоб дитина знала 300 народних пісень

Вони прийшли і сіли за столиком зовсім поряд, майже тішачись тим фактом, що їх ніхто не впізнавав. Зробивши замовлення, спокійнісінько чекали на страви, а народ ходив туди-сюди не підозрюючи, що це «Ангус Янг» української сцени Олександр Дем’яненко і басист-філософ Володимир Шерстюк - музиканти гурту «KOZAK SYSTEM». Потім до них доєднався соліст Іван Леньо, який притягнув за компанію одіозну Ірену Карпу. Але перед тим як «KOZAK SYSTEM» «знесли дах» глядачам на вечірньому концерті фестивалю «Трипільське коло 2012», вдалося поспілкуватися з цими запальними козаками.

- Сьогодні ви гратимете старі пісні гурту «Гайдамаки» чи запропонуєте слухачам новий матеріал?

О.Д. Ми поєднаємо старі хіти із піснями нового альбому. У нас значно оновлений репертуар, але він витриманий у добре знайомому слухачам драйві. Проте навіть добре відомі пісні отримають свіже звучання, бо їх виконає новий вокаліст – Іван Леньо. Також весь колектив «KOZAK SYSTEM» буде підспівувати Івану, адже це в традиціях українського хорового козацького співу, якого так мало зараз залишилося. Жіночого є більше, а чоловіки чи то пили більше, чи воювали...


- Чия була ідея запросити у ваш новий кліп «Шабля» Дмитра Корчинського?

В.Ш. Дмитра, як актора, запросив режисер. Він зіграв доволі непогано. Корчинський має якусь таку негативну історію, але те, що він казав раніше виявилося правдою. Він відкриває рани, які українці нібито трохи позагоювали. Зараз у нього роль лікаря, який робить кровопускання.

- Ви постійні хедлайнери різноманітних фестивалів, вас не втомлює такий ритм життя?

В.Ш. Це наша робота, наше життя. Нам дуже поталанило, що робота співпадає з захопленням. Така робота не втомлює, навпаки, значно гірше коли немає виступів. У нас був деякий період затишшя після ситуації з колишнім вокалістом, та потім почали працювати над новим матеріалом, маємо спільний проект з Тарасом Чубаєм. Зараз роботи, слава Богу, вистачає. Думаю, восени ми випустимо наш альбом «KOZAK SYSTEM» і спільну плиту з Чубаєм. Власне всі матеріали готові, залишилося тільки їх записати.

- Ви виступали на святі Дня Конституції, кияни гарно сприйняли ваші композиції?

О.Д. Так, і це дуже добре, коли музикантам вдається з першого разу «завести»публіку своїми піснями і вона підспівувала.

- Ви плануєте вирушити у всеукраїнський тур?

О.Д. Ми обов’язково поїдемо в тур «KOZAK SYSTEM», коли випустимо наш альбом. Можливо поїдемо з Тарасом Чубаєм, адже маємо спільний матеріал. Наразі ведемо переговори з німецьким лейблом про випуск нового альбому.

- А куди поїдете?

О.Д. Поїдемо Україною, Європою.

- Ми напередодні виборів, ваш тур не буде сприйматися як агітація?

В.Ш. Зараз ми не думаємо про ті вибори, бо повністю поглинуті творчістю і своєю роботою. Якщо будуть пропозиції від партій, які близькі нам за ідеологією то подивимося, може й підтримаємо. Але поки що пропозицій не було. В будь-якому випадку європейський шлях розвитку є єдино вірним для України.

- Якби ви завтра стали міністрами культури, що б зробили в першу чергу?

В.Ш. Важке питання. Декілька років тому ми з друзями жартували на тему суспільного життя та розвитку країни, і я висловив думку, що якби мені дали в руки реальні важелі впливу, то я все підпорядкував би міністерству культури, навіть економіку. Це може видатися кумедним і утопічним, але я переконаний в тому, що економіка може заважати або допомагати національній ідеї. Це стосується навіть продуктів, які ми купуємо. Ми маємо споживати українські товари. Мені дуже подобається досвід Естонії, які після розпаду СРСР зробили цікаву річ – дитина, яка випускається зі школи, мусить знати триста народних пісень. Це всього-навсього тридцять в рік. Я запропонував би, щоб у школах діти вчили українські пісні, більш глибоко вивчали свою історію. Однозначно, що до таких фестивальних рухів, які існують в Європі, нам ще далеко, але «Трипільське коло» показує – люди можуть не пити по закутках, а відпочивати цивілізовано і розвиватися для свого задоволення.

- Як вам український шоу-бізнес?

(Разом) У нас немає шоу-бізнесу. Українські музиканти не мають змоги заробляти чесно і тому заробляють на виборах чи на корпоративах. Хоча корпоративи – це теж чесно. Але немає такої ситуації, коли гурт чи виконавець розкручується від самого початку, випускає і продає альбом, люди приходять на концерти і музиканти заробляють з цього. Цього нічого немає. Немає системи, а є просто шарпанина...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: KOZAK SYSTEM,Патріотизм
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.