IV Фестиваль бардів Пісні КГОКОРу

30 липня 2012, 07:16
Власник сторінки
журналіст
0
38
IV Фестиваль бардів Пісні КГОКОРу

IV Фестиваль бардів Пісні КГОКОРу

14-15 липня у м.Долинська Кіровоградської області відбувся IV фестиваль бардів під назвою «Пісні КГОКОРу». Приємно, що в маленьке місто з`їхалися гості з усіх куточків країни. І ще приємніше те, що долею фестивалю опікуються мерія міста Долинська, райдержадміністрація, райрада, профком та адміністрація «КГОКОРу», Иванівська райрада, газета «Провінція», Долинський курінь Чорноліського полку имені козака Мамая українського козацтва, адміністрація сайту «Долинська» та інші небайдужі.
Олександр Лазарєв, засновник та продюсер фестивалю, відкрив його своєю піснею «Фестивальна» та словами подяки тим, хто допоміг, підтримав, не кинув на півдорозі чудовий почин. Були нагороджені почесними грамотами та подарунками найбільш активні діячі, що за їх підтримки фестиваль відбувається уже четвертий рік поспіль.
По закінченні офіційної частини почалося свято неповторного спілкування з авторською піснею. Виступали гості, учасники. Читали вірші, співали. Вразив виступ гості фестивалю перекладачки з Румунії Мар`яни Барабаші. Маючи досить скромні голосові дані, співаючи румунською, вона досить точно змогла донести зміст пісні слухачам, які з задоволенням підтримували співачку оплесками.
Журі фестивалю, головою якого був Іван Найденко, криворізький журналіст, поет, довелося дуже ретельно попрацювати, щоб з 36 учасників вибрати найкращого.
Отже, переможцями у наступних номінаціях стали:
- «Авторська пісня про КГОКОР» - Олександр Бах (м.Кривий Ріг), який отримує перемогу другий рік поспіль;
- «Авторська пісня» - Андрій Шульга (м.Кіровоград);
- «Українська патріотична пісня» - Валентин Литвинов (м.Долинська);
- «Авторська пісня про Чорнобиль» - Надія Косяк (м.Кривий Ріг);
- «Кращий вокаліст» - Юрій Скорець (смт Олександрівка);
- «Пісня про Долинську» - Віталій Щербак (м.Кривий Ріг)
- «Неповний автор» - Альона Ворона (Білорусь).
Приз глядацьких симпатій дістав Сергій Зубасич (м.Дніпродзержинськ).
Але це ще не все! Наступного ранку козаки Долинського куреню окремого Чорноліського полку імені козака Мамая українського козацтва пригощали учасників та гостей фестивалю кулішем. І знову – дзвеніла гітара, лунала пісня, співала душа..
Барди – особливі люди. Українські барди – кобзарі. Їх пісні, співочі розповіді здавна захоплювали людські душі. Співали про подвиги, перемоги та поразки, злети та падіння, любов та ненависть, примушуючи плакати та сміятися, кохати і ненавидіти, йти з посмішкою на смерть за свої ідеали. Не звертаючи увагу на цей вид мистецтва, ігноруючи його, ми втрачаємо щось цінне, вічне, натомість не отримуючи нічого, крім спустошеної душі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: фестиваль,Кривой Рог
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.