Вибори-2012: організація Дзвін розпочала інформаційно-просвітницьку роботу серед буковинців

26 серпня 2012, 08:56
Власник сторінки
0
7
Вибори-2012: організація Дзвін розпочала інформаційно-просвітницьку роботу серед буковинців

Вибори-2012: організація Дзвін розпочала інформаційно-просвітницьку роботу серед буковинців

Нещодавно офіційно стартувала виборча кампанія. Як показує досвід, цей період у житті нашої держави багатий на популізм, пусті обіцянки, брудні та маніпулятивні технології з боку претендентів та їх штабів на представницькі мандати. Час перед виборами – це період, коли багато обіцяють, приходять до влади та мало що роблять. Звісно подібну традицію через розвінчання міфі та стереотипів так чи інакше прийдеться зруйнувати. Однією з перших, що розпочала просвіту населення стосовно виборчого процесу та його особливостей є громадська понадпартійна ініціатива «Дзвін», яка об’єднала більше 50-ти організації по вій Україні. Активом було вирішено започаткувати ряд виїзних семінарів до районів Чернівецької області.
На першому виїзному семінарі 18 серпня 2012 р. місцеве населення сприйняло початок нашої розмови обережно, однак, коли стало зрозуміло, що мова йде не про агітацію, а про особливості передвиборчого періоду було налагоджено діалог. «Маніпуляція під час виборчого процесу» - саме такою була тема бесіди представників ГО «Дзвін» з громадами сіл Вашківці, Шебутинці (Сокирянський район), Бернове та Іванівці (Кельменецький район), яку відвідали більше 100 буковинців. Тему розмови було обрано не випадково, адже саме через «зомбування» та маніпулювання пересічного громадянина, в нашій країні обираються не гідні чи кращі представляти інтереси громади, а без принципові та корумповані пристосуванці. Під час спілкування, люди ділитись своїми спостереженнями та проблемами, а ми в свою чергу звертали увагу на способи, якими їх обдурюють по телебаченню, радіо та в газетах. По закінченню зустрічі було роздано інформаційний посібник «Що повинен знати виборець на виборах до Верховної ради України 2012 р.», в якому зроблено акцент на запропонованій тематиці заходу.
Як зазначив депутат Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк, керівник проектів ГО «Дзвін» у Чернівецькій області «така громадська ініціатива покликана вирішити декілька завдань: мобілізувати виборця, закликати його прийти на вибори у день голосування, уважно поставитися до обіцянок кандидата на предмет можливості їх реалізації, а також того, що такий кандидат чи партія уже зробили для громади відповідного села чи району нашої області». В свою чергу координатор «Дзвону» на Буковині, науковець Сергій Добржанський підкреслив необхідність та важливість подібних заходів, а особливо серед сільського населення, яке в певній мірі обмежене стосовно джерел отримання інформації (у більшості відсутній інтернет, немає дротового радіо тощо). «Такі просвітницькі заходи будемо проводити по всій Чернівецькій області. Закликаємо й Вас не бути байдужими, та намагатись робити вибір в бюлетені головою, а не серцем, шлунком чи від «стелі», - зауважив Добржанський.
Більше інформації про діяльність нашої громадської організації можна знайти на сайті – http://www.dzvin.in.ua/

Максим Волошин, активіст коаліції виборчих ініціатив «Дзвін»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Выборы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.