Михайло Чечетов у прес-клубі Експертна думка

28 серпня 2012, 05:19
Власник сторінки
журналіст
0
17
Михайло Чечетов у прес-клубі Експертна думка

Михайло Чечетов у прес-клубі Експертна думка

Харизматичний політик, народний депутат України та перший заступник голови фракції Партії Регіонів у парламенті Михайло Чечетов знову відвідав Чернігів. На зустрічі із журналістами він розповів про те, як просувається будівництво школи у Седневі, про Євро-2012 та старт передвиборчої кампанії в Україні. Розмова відбулася у стінах прес-клубу «Експертна думка».

Перед тим, як потрапити до Чернігова народний депутат заїхав на годинку до Седнева — проконтролювати як там ведеться будівництво нового навчально-виховного комплексу:

— Ви знаєте, це буде просто божественний храм науки! Ця школа — чи не найкраща в Україні. Там є всі умови і для успішного навчання, і для занять спортом. На базі цієї школи можна буде навіть приймати спортивні змагання міжнародного рівня, бо тамтешні спортивні майданчики вкриті найсучаснішим штучним покриттям. Будівництво просувається шаленими темпами. Я там не був пару тижнів, а таке враження, що півроку — стільки всього встигли зробити будівельники! Що мене особисто тішить, не встигли ми цю школу ще здати (урочисте відкриття намічене на 30-те серпня), як до Седнева вже телефонують батьки і говорять, що вони хочуть віддати дітей туди навчатися. Обласна адміністрація вже приготувала шкільний автобус, який возитиме туди дітей. Ось такі ми успіхи маємо за пару років!. І ніхто не вірив, що з цим упораємося. Але Президент сказав, що ми подужаємо і школу, і проведення Євро — і він таки свого слова дотримав. І тепер чернігівські діти матимуть чудову школу! А наше футбольне Євро визнали одним з кращих за всі часи проведення єврочемпіонатів!

Михайло Чечетов повідомив, що Седнівський навчально-виховний заклад поєднуватиме дві функції: школи та дитсадка. Він розрахований на 40 вихованців садочка і 200 учнів. Усього на будівництво школи держава витратила близько 40 мільйонів гривень.

Торкнувся політик і теми старту передвиборчої кампанії. Жорстко пройшовся по головних конкурентах — об‘єднаній опозиції:

— Список так званої опозиції — це був шок для більшості членів фракції партії «Батьківщина» у Верховній Раді. Бо жоден з польових командирів Майдану туди не потрапив:Арсеній Яценюк все зробив лише «під себе». Викинули вождя помаранчевої революції Ющенка, об нього просто витерли ноги! Стецьківа, Філенка теж викинули. Розумну, інтелігентну людину Олеся Донія, який ще у 1990-му році голодував на граніті — теж не взяли. Я завжди поважав не політиків-флюгерів, а людей із позицією — тих, хто відстоюючи свої ідеали мерз у 2004-му на Майдані, однак цих людей чомусь віднесли за так звану «похоронну риску» списка — після 70-го місця. А шанованих людей просто принизили. Наприклад, поету Дмитру Павличку далі тільки 150-й номер.

За словами Михайла Чечетова із такими передвиборчими списками — опозиція закладає майбутню тушканізацію своєї фракції в парламенті.

Говорив політик і про економіку держави. За останні 3 роки країна зробила величезний крок уперед, почала вибиратися з боргової ями, з‘явилася позитивна динаміка:

— Наша держава нарешті почала заробляти. Так, що ми змогли заплатити за умовами кабального газового договору, підписаного Юлією Тимошенко, за газ. А після виборів, я впевнений, питання по газу буде вирішене позитивно — формула ціни буде переглянута. Крім того, гривня сьогодні стабільна. Нас всі лякали: національна валюта ось-ось впаде! Але ж ні — вже 2 роки вони тримається на рівні 8 грн за доллар.

Головне, завдяки чому вдалося досягти таких вражаючих успіхів — це політична стабільність, консолідація суспільства та єдність країни, переконаний Михайло Чечетов. Позитивно оцінив народний депутат і зміни в економіці Чернігівщини:

— Два роки тому рейтинг області на тлі інших регіонів України був далеко не найкращий. Чернігівщина знаходилася на останньому місці. А от коли в регіоні місцева влада та державна влада почала працювати злагоджено як єдиний мехнізм — з‘явився і успіх. За своїми результатами у галузі економіки область увійшла до десятки кращих.

Прокоментував один з керівників фракції Партії Регіонів у Верховній Раді і вибір Олександра Соколова у якості кандидата-мажоритарника від Чернігова:

— Добре, коли в людини є потенціал і вона знає як може розвиватися далі, тобто для кадрів є можливість реалізувати себе, і погано, коли цей потенціал не використовується, а марнується. Знаєте, перед тим, як оцінювати людину — я завжди вивчаю її біографію. Олександр Соколов — справжній польовий командр: він був в Афганістані, має чималий керівний досвід. Тому, вважаю, його потенціал дозволяє йому працювати і на посаді народного депутата, і заступника міністра. Це людина із державницьким складом мислення. Він чудовий мер, але він зможе принести набагато більше користі своєму місту у столичних коридорах влади.

Відповів Михайло Чечетов і на запитання журналістів. Ті, зокрема, поцікавилися: як він ставиться до того, що напередодні в одній із соціальних мереж ширилися заклики бойкотувати зустріч депутата зі ЗМІ:

— Те, що закликали не приходити, — зауважив Михайло Чечетов, — це добре. Значить, у Чернігові є демократія і у вас є вибір. Це по-перше, а по-друге, такі події знаменують початок передвиборчих перегонів, а тут, як відомо, у кожного свої уподобання.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Чечетов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.